Aktualności

Sprzedawać naturę
Franczyzodawca Idunn Naturals na razie nie miał szczęścia do lokalizacji sklepów swojej marki. Jednak nie rezygnuje z poszukiwania...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pizza z Ameryki
Pod szyldem New York Pizza Department można otwierać tradycyjne pizzerie lub lokale nastawione tylko na realizację zamówień na dowóz.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Finansują i zarabiają
Leasing sprzedaje się przede wszystkim poprzez kontakty z dostawcami leasingowanych przedmiotów. Tak też zdobywają klientów franczyzobiorcy F4B.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Naładowani biznesem
Energa chce wyjść do klientów, budując sieć franczyzową. O zasadach jej działania opowiada Łukasz Hodorowicz, dyrektor pionu sprzedaży...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Setka wchodzi we franczyzę
Popularny wrocławski Setka Bar Polski Ludowej rozpoczyna budowę sieci franczyzowej. Pierwsi licencjobiorcy mogą liczyć na wsparcie w zakresie...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Blikle kontra Blikle?
Andrzej Jacek Blikle odcina się od poczynań zarządu, a przed spółką piętrzą się problemy. Czy rodzina założycieli odejdzie z firmy?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Sklep dla matki i córki
Sandra Zys przez wiele lat pomagała matce w prowadzeniu sklepu spożywczego. Tak ją to wciągnęło, że po skończeniu studiów ponownie...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Za półmetkiem
Ten rok Reporter Young zamknie liczbą 25 otwarć. Docelowo sieć chce liczyć 200 sklepów.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Z miłości do słodkości
Właściciele House of Donuts chcą z ofertą dotrzeć do studentów. Lokal z amerykańskimi pączkami można otworzyć za 59 tys. zł.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Total na granicy
Francuski koncern wiesza swój szyld na kolejnych stacjach. Na razie w zachodniej Polsce.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Sushi zamiast futbolu
Kontuzja kolana sprawiła, że zamiast piłkarzem, Kamil Młynarczuk został specem od sushi. Dziś rozwija we franczyzie restauracje z japońskim...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Daj się znaleźć
Sprzedaż odzieży dziecięcej to wciąż rynek z dużym potencjałem – uważa Ewa Matuszak, dyrektor sprzedaży CDRL S.A., właściciela marki...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Biznes nie choruje
Najlepiej zarabia się na lekach nierefundowanych, choć trzeba konkurować ze sklepami – mówi Wojciech Boguszewski, właściciel franczyzowych...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Przepis na kebab
Właściciele barów Gigant chcą udostępnić franczyzobiorcom swoją receptę na sukces. Kwota inwestycji to 120 tys. zł.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Zmiana warty w Eurocashu
Sieć Delikatesy Centrum ma nową szefową. I potencjalny problem do rozwiązania.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Uczą i zarabiają
Jeśli franczyzobiorca Teddy Eddie utworzy trzy grupy liczące po 10 kursantów, to inwestycja w biznes zwróci mu się już po upływie...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
W sieci raźniej
Sylwia Reutt, po ośmiu latach samodzielnego prowadzenia biura podróży, zdecydowała przyłączyć się do sieci Wakacyjny Świat.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Zrób biznes na targach Franczyza 2015
150 pomysłów na biznes, dwie dodatkowe sale Pałacu Kultury i ponad 7 tysięcy odwiedzających, a wśród nich nowi franczyzobiorcy, którzy na...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
(Nie)zmrożone zyski
Mr Milky chce udowodnić, że lody można sprzedawać przez cały rok. Franczyzobiorcom oferuje różne modele współpracy: lokale stacjonarne,...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Firma w ruchu
O przyszłości branży fitness opowiada Krzysztof Kopka, prezes spółki Kravter, która rozwija sieć franczyzowych klubów fitness pod marką...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJFeatured franchises

Bafra Kebab
Przyczepy gastronomiczne z kebabem

Żabka
Sklepy typu convenience

4F
Stoiska depozytowe z odzieżą sportową

McDonald’s
Restauracje szybkiej obsługi

Alior Bank Partner
Placówki bankowe

Willisch
Lodziarnie

Xtreme Fitness Gyms
Kluby fitness/siłownie

New York Pizza Department
Pizzerie

Carrefour
Sklepy convenience, minimarkety, supermarkety

Edukido
Zajęcia edukacyjne z`Lego

Kobieta i Rozwód
Centrum rozwodowe

Yasumi Instytut Zdrowia i Urody
Gabinety kosmetyczne, hotele i obiekty SPA