Aktualności

Przemyślane plany
– Chcielibyśmy, aby placówki Gigantów Programowania znajdowały się w każdym mieście powiatowym w Polsce – mówi Radosław Kulesza,...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Start w trudnym momencie
Wybuch pandemii nie zniechęcił pierwszej franczyzobiorczyni Studia Synergy EMS do otwarcia własnego biznesu. Odwaga zaprocentowała.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Sklepy mięsne we franczyzie
Franczyzodawca Delikatesów Mięsnych Grot szuka franczyzobiorców. Jest zainteresowany otwieraniem kolejnych sklepów franczyzowych przede...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Lodolandia startuje z kolejnym sezonem
Lodolandia rozpoczyna przygotowania do sezonu wiosenno-letniego i nawiązuje współpracę z osobami, które szukają pomysłu na dochodowy biznes.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Galileusz pomoże nadrobić zaległości
Początkowo pandemia dała się we znaki Galileuszowi, ale teraz firma spodziewa się większego zainteresowania swoimi usługami. Skorzystają na...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Dobre pomysły procentują
– Nasze sklepy franczyzowe dobrze radzą sobie w pandemii. Niektóre już w listopadzie zrealizowały ubiegłoroczny plan sprzedażowy – mówi...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Nowe koncepty, kolejne otwarcia
Pyszna Zupka startuje z franczyzą, So! Coffee szuka dróg dotarcia do klientów, a Polacy po roku pandemii coraz częściej myślą o zmianie...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Odważna decyzja
Joanna Zając postanowiła przeprowadzić się do innego miasta, żeby móc objąć sklep Żabki wskazany przez franczyzodawcę. Czy nie żałuje...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pizzerie wygrywają z pandemią
Branża gastronomiczna od wielu miesięcy mierzy się z kryzysem. Ale są marki, które się przed nim obroniły.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Czy da się zarobić na sprzedaży zup?
Na lokal serwujący zupy trzeba wydać min. 50 tys. zł. Jak szybko zwróci się inwestycja?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Sprawdzony format, elastyczne podejście
Żabka stawia na rozwój w mniejszych miejscowościach i otwiera swój siedmiotysięczny sklep.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Otwieramy skład opału
Franczyzobiorca marki Najlepszygroszek.pl zyskuje wyłączność na obszar o promieniu 20 km. Gdzie najlepiej otworzyć skład z opałem?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Franczyzodawca pomaga partnerom
W czasie pandemii Lewiatan Holding stworzył specjalny fundusz, zapewniający pomoc finansową właścicielom sklepów działających w sieci....
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Budowlanka ma się dobrze
– Klienci wolą dziś robić zakupy lokalnie, w polskich firmach. A my jesteśmy firmą opartą w 100 proc. na rodzimym kapitale – mówi Piotr...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Otwieramy małą gastronomię
Franczyzodawca Cukrem i Solą zapewnia, że jego koncept od pierwszego miesiąca przynosi zyski. Na czym polega ten biznes?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Fotowoltaika z perspektywami
Licencjobiorcy Concept Energy zarabiają na marży od podpisanych umów. Mogą działać nie tylko na terenie Polski, ale też całej Unii...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Groszek przyspiesza
W 2020 roku do sieci Groszek dołączyło o 100 sklepów więcej niż w poprzednim. W tym roku firma chce rosnąć jeszcze szybciej.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Debiut i przejęcia
New Work startuje z franczyzą, DOZ planuje przejęcia, a Quiosque potrzebuje pomocy. Przegląd tygodnia 14-20 stycznia 2021 roku.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Start w specyficznym momencie
Joanna Tabisz zainwestowała w pierwszy sklep pod szyldem Al. Capone tuż przed pandemią, a drugi otworzyła w jej trakcie. Czy udało jej się...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Franczyza na stacjach paliw
– Planujemy otwierać 20 stacji franczyzowych rocznie – mówi Piotr Żuromski, dyrektor biura zarządzania siecią PKN Orlen.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ