Aktualności

Wege na fali
Franczyzodawcy marki Falla nie tylko otwierają kolejne wegańskie restauracje. Uruchomili również nowy koncept.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Debiut w trudnych okolicznościach
Antoni Policht otworzył restaurację pomimo lockdownu gastronomii. Czy nie żałuje swojej decyzji?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Zarządzaj agentami i zarabiaj
Franczyzobiorcy RE/Max działają na rynku pośredników nieruchomości. Zyski czerpią z zarządzania agentami.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Galerie pod kluczem, UOKIK każe Biedronkę
Przegląd tygodnia 14-20 grudnia. Rząd zamyka galerie handlowe, a UOKIK nakłada rekordową karę na Biedronkę. I przygląda się pozostałym...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Franczyza w startupie
Czy model biznesowy wymyślony w XIX wieku może działać w startupie? Franczyzowa firma Stava udowadnia, że tak.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Wyzwanie podjęte
Gdy Marika Migdal przejmowała swój pierwszy lokal Da Grasso, był on na skraju upadłości. Czy udało jej się wyprowadzić biznes na prostą?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Sklep z naturalnymi kosmetykami
– Całkowita inwestycja w nasz sklep to 50 tys. zł netto – mówi Ewelina Kyzioł, franczyzodawca marki Mydlarnia u Franciszka.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Agencja reklamowa na licencji
Agencja reklamowa Ad Awards startuje z franczyzą. Właściciele firmy twierdzą, że franczyzobiorcy będą mogli liczyć na stały, pasywny...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Zarabiaj na rejestracji pojazdów
Firma Vin Car Partner rusza z franczyzą. Czym będą zajmowali się franczyzobiorcy?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Kolejna tarcza dla biznesu
Przegląd tygodnia 6-12 grudnia. Sejm przyjął tarczę 6.0, a państwowy potentat przejmuje media regionalne.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Jeden lokal, dwa biznesy
New York Pizza Department kończy rok z mocnym przytupem. W samym grudniu ma cztery otwarcia, dodatkowo franczyzodawca uruchomił nowy koncept,...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Franczyza bez mięsa
Filip i Alicja Voigt mieli wątpliwości, gdy otwierali wegańską restaurację w stolicy. Czy żałują?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Biznes, który poprawia pamięć
Szkoła Pamięci to interes wart rozważenia dla wszystkich, którzy chcą sobie dorobić. Szczególnie jedna grupa zawodowa chętnie inwestuje w...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Franczyza bez granic
TripInvest szuka partnerów, którzy będą pozyskiwać klientów w Turcji, Czechach, Norwegii, Danii, a także na Litwie i Węgrzech. Czym...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Rozwój na przekór pandemii
Pomimo trwającego ciągle lockdownu gastronomii marka SO! COFFEE otworzyła właśnie nową kawiarnię.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Gorąco Polecam Nowakowski w restrukturyzacji, Sfinks się nie poddaje
Przegląd tygodnia 29 listopada-5 grudnia. Właściciele galerii handlowych liczą klientów, a Sfinks i Gorąco Polecam Nowakowski układają...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Interes odporny na wirusa
– Branża nieruchomości nie wyhamowała w czasie COVID-19 i po ustaniu pandemii nie będzie się musiała odbudowywać – mówi Bartłomiej...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Licencja na kurczaka
Urszula Cieśla pracowała jako księgowa, gdy kolega zaproponował jej wspólne otwarcie lokalu gastronomicznego. Wybrali franczyzę Chilli Mili....
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Coraz bliżej kodeksu franczyzy
Wszystkie organizacje franczyzobiorców i franczyzodawców przyjęły założenia Kodeksu Franczyzy. Do prac nad kodeksem został zaproszony prof....
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Poznaj franczyzę Intermarché i Bricomarché
Chcesz zainwestować w supermarket spożywczy albo w sklep z branży dom i ogród? Muszkieterowie zapraszają na bezpłatny webinar 10 grudnia.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ