Da Grasso w natarciu

W tym roku Da Grasso otworzyło już osiem nowych lokali. Do końca roku sieć chciałaby zawiesić szyld na kolejnych 10 pizzeriach.
W tej chwili Da Grasso to najliczniejsza franczyzowa sieć pizzerii w Polsce. Liczy 180 lokali, wszystkie (oprócz jednego) działają we franczyzie. Tylko w tym roku zostało otwartych osiem nowych pizzerii: w Szczecinie, Oświęcimiu, Bielsku-Białej, Łowiczu, Przasnyszu, Wrocławiu, Łodzi i Legionowie.
– Do września otworzymy kolejne pięć lokali – zapowiada Hubert Kołodziejski, asystent ds. obsługi placówek franczyzowych w Da Grasso. – Liczymy, że do końca roku nasza sieć będzie liczyć 190 placówek.
Franczyzodawca jest zainteresowany otwarciami praktycznie w każdym rejonie kraju. Miasta, w których Da Grasso szczególnie zależy na uruchomieniu placówek, to m.in.: Opole, Słupsk, Bytom, Tczew, Elbląg. Na pizzerię potrzebny jest lokal o wielkości minimum 100 m2. Szacunkowe koszty inwestycji to 200-250 tys. zł (jeżeli pomieszczenia nie były przystosowane do potrzeb gastronomii). Marka wybiera lokalizacje zarówno w galeriach handlowych, jak i w atrakcyjnych punktach miast.
– Pomimo wprowadzenia zakazu handlu w niedzielę, nasze lokale usytuowane w galeriach i tak w większości pracują – zapewnia Hubert Kołodziejski. – Dzięki temu, że albo mają niezależne wejścia, albo po prostu zarządca galerii to umożliwia. Trzeba też pamiętać, że pizzeria to nie tylko serwowanie posiłków na miejscu. Nasze lokale realizują także zamówienia w dostawie, co w wielu przypadkach nawet w tzw. niehandlowe niedziele pozwala na bardzo dobre obroty.
Franczyzodawca zapewnia, że wspiera swoich licencjobiorców od samego początku – m.in. poprzez pomoc w wyborze lokalu, oszacowaniu kosztów jego przystosowania do potrzeb sieci, przygotowanie projektów technologicznych i aranżacyjnych. Zarówno franczyzobiorcy, jak i ich pracownicy przechodzą szkolenia, przygotowujące ich do pracy na poszczególnych stanowiskach.
Jednorazowa opłata za przystąpienie do sieci wynosi 12 tys. zł. Opłaty miesięczne zależą od wybranego pakietu sprzedażowego. Podstawowy, w którym menu obejmuje pizzę, startery, sałatki wiąże się z miesięczną opłata franczyzową w wysokości 1464 zł netto. Menu można poszerzyć m.in. o makarony, zupy, dania mięsne.
See in catalogue

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Master licenses
Featured franchises

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Master licenses
Brands from the same sector

Franchise name
Sports articles

Franchise name
Partnership

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Franchise
News

Eaque ipsa quae ab illo inveore veritatis et qu eaque ipsa qua...
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inven...

Eaque ipsa quae ab illo inveore veritatis et qu eaque ipsa qua...
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inven...

Eaque ipsa quae ab illo inveore veritatis et qu eaque ipsa qua...
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inven...

Eaque ipsa quae ab illo inveore veritatis et qu eaque ipsa qua...
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inven...