Przepis na pizzerię

Lokale pod szyldem Pizza Cezar można otwierać zarówno w galeriach handlowych, jak i w lokalizacjach przyulicznych. Inwestycja w najmniejszy format to 40 tys. zł.
Marka Pizza Cezar pojawiła się na rynku w 2015 roku, wraz z otwarciem pierwszej pizzerii w Nowym Sączu. Dziś pod tym szyldem działają trzy lokale, w tym jeden we franczyzie. Wkrótce zostanie otwarty kolejny, także franczyzowy, przy wrocławskim rynku.
– To będzie flagowy lokal naszej marki: duża, dwupoziomowa restauracja z rozbudowanym menu – mówi Cezary Cieślik, franczyzodawca Pizzy Cezar.
Koncept chce się rozwijać nie tylko w dużych miastach, bierze pod uwagę już miejscowości liczące 15 tys. mieszkańców. Możliwe są zarówno lokalizacje w centrach handlowych, jak i przyuliczne.
– Jako licencjodawca zajmujemy się szukaniem odpowiednich lokali na pizzerie. Wystarczy, że franczyzobiorca określi w jakim mieście czy rejonie chce prowadzić biznes – dodaje Cezary Cieślik.
W przypadku centrów handlowych minimalna kwota inwestycji w lokal wynosi 200 tys. zł. Jeśli zdecydujemy się na otwarcie w food courcie, z samoobsługą, to wystarczy juz 70 m2 powierzchni. Natomiast na osobną pizzerię z obsługą kelnerską potrzebujemy lokalu wielkości min. 130 m2. W przypadku lokalizacji przyulicznej na inwestycję należy przeznaczyć przynajmniej 150 tys. zł, a lokal powinien mieć wielkość min. 120 m2. Osobom, które dysponują mniejszym budżetem, licencjodawca proponuje format Pizza Cezar Express, realizujący wyłącznie zamówienia w dowozie, bez sali konsumpcyjnej. Kapitał własny, potrzebny na otwarcie tego formatu to 40 tys. zł.
– Możemy partycypować w kosztach inwestycji w lokal franczyzowy – podkreśla Cezary Cieślik. – W zależności od tego, jak duży będzie nasz wkład ustalamy później wysokość miesięcznej opłaty franczyzowej, liczonej w procentach od obrotu.
Każdy franczyzobiorca dostaje od firmy piec do pizzy. Licencjodawca wskazuje, od jakich producentów powinno pochodzić pozostałe wyposażenie kuchni. Na życzenie licencjobiorcy może też zająć się przygotowaniem lokalu „pod klucz”, od projektu po remont, adaptację i wyposażenie.
– Ale jeżeli licencjobiorca chce to zrobić własnymi siłami, to oczywiście nie mamy nic przeciwko temu – mówi Cezary Cieślik. – Każdemu zapewniamy wsparcie operacyjne na każdym etapie inwestycji, przed i po otwarciu lokalu: negocjowaniu warunków najmu, projektowaniu, załatwianiu potrzebnych zezwoleń, rekrutacji pracowników itd. Licencjobiorca ma przypisanego opiekuna, który pomaga we wszystkim.
Kandydaci na franczyzobiorców Pizzy Cezar nie muszą mieć doświadczenia w gastronomii. Przejdą gruntowne szkolenie w nowosądeckim lokalu marki.
Menu lokali Pizza Cezar to nie tylko pizza. W ofercie są poza tym m.in. makarony, sałatki, burgery. Każda restauracja realizuje zamówienia w dowozie. Franczyzodawca szacuje, że zwrot z inwestycji powinien nastąpić między pierwszym a drugim rokiem działalności.
ZOBACZ W KATALOGU

Am Am Kebab

Atelier Herosima

Bafra Kebab
Przyczepy gastronomiczne z kebabem

Berlin Döner Kebap

Beza Krówka Lody rzemieślnicze

Bike Café

Browar Korona

BuBu Bubble Tea

Cafe Słodziak

Candy Pop

Carat Kebab

Chinkalnia

Cochise Burger

Cofix Poland

Crazy Bubble

Cudo Vegan Sushi

Cukiernia Sowa

Cukrem i Solą

Da Grasso

DG Restauracje

Dobra Pączkarnia

Domino’s Pizza

Donuterie

Doskoi

Express Pizza American Style

FABBRICA Italian Comfort Food

Falla

Felix Chicken

Fit Cake

Good Chicken

Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni

Grande Pizza

Gruby Benek

Hotdogzna

Japanos

Kashka

Kiss Kim Chi

Koku Sushi

Krowa Mać Burgers

Kurcze Pieczone

Langos

Le Pain Quotidien

Lodolandia & Kołacz

Lody Bonano

Lody Lida

Lviv Croissants

Maxipizza

McDonald’s
Restauracje szybkiej obsługi

Meron

Ministerstwo Śledzia i Wódki

Mniami Ice Cream

Mr. Kebab

New York Hot Dog

New York Pizza Department
Pizzerie

Niewinni Czarodzieje Trzyzero

Night Burger

Pączkownia Smak Sprzed Lat

Pijalnia Wódki i Piwa

Pijalnie Czekolady E.Wedel

Pizza Factory

Pizza Hut

Pizzeria Stopiątka

Prosiak Polski Kebab & Fast Food

Przybij Piątaka

Ramen Shop by Sushi Kushi

Sahar Kebab

Salsiccia Pizzeria Napoletana

Sayuri Sushi

So Coffee

Stava

Steiku Haoss

Subway

Sulaiman Kebab

Sushi Bistro

Sushi Burrito

Sushi Kushi

Sushiroll Bistro – restauracje sushi

Szaszłykowo

Taco Bar

Tawerna Pepe Verde

The White Bear Coffee

Tibesti 2Go

Totti Pizza Rzymska

U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich

United Chicken

Wendy’s

Willisch
Lodziarnie

Young Burger

Yum Yum Kebab

ZapieCKanki

Zapiekankarnia – Zapiekanki, Bajgle, Pizza, Pasta

ŻarWok
Featured franchises

Żabka
Sklepy typu convenience

Carrefour
Sklepy convenience, minimarkety, supermarkety

Willisch
Lodziarnie

Xtreme Fitness Gyms
Kluby fitness/siłownie

McDonald’s
Restauracje szybkiej obsługi

Alior Bank Partner
Placówki bankowe

Yasumi Instytut Zdrowia i Urody
Gabinety kosmetyczne, hotele i obiekty SPA
Brands from the same sector

Franchise name
Sports articles

Franchise name
Partnership

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Franchise
Z ostatniej chwili
Pokaż wszystkie
Otwórz biznes z Lviv Croissants
– Jestem mile zaskoczona tym, że ta franczyza jest bardzo dobrze zorganizowana. Każdy zna tutaj swoją funkcję. Mamy opiekunów, do których...
Dowiedz się więcej
Sukces programu Żabki
Żabka kontynuuje program dla początkujących przedsiębiorców „Bezpieczny start”. Dzięki inicjatywie sieci, ponad 50 osób otworzyło...
Dowiedz się więcej
Fit+ sięga po niszę
Sieć bezobsługowych siłowni Fit+ celuje w miejscowości już od 1 tys. mieszkańców. Sąsiedztwo lokalnej konkurencji mile widziane.
Dowiedz się więcej
Dobry rok Żabki
Grupa Żabka chwali się wynikami za 2024 rok. Zysk netto wzrósł o 66 proc., a sprzedaż do klienta końcowego o blisko 20 proc. Przybyło też...
Dowiedz się więcej