Biznes za 55 tys. zł
Kurczak z rożna nie wystraszył się pandemii. Pomimo lockdownu gastronomii, punkty Kurcze Pieczone cały czas pracują.
Marka Kurcze Pieczone ma blisko ćwierć wieku doświadczenia na rynku gastronomicznym. W tej chwili pod jej szyldem działa 46 punktów tzw. małej gastronomii, serwujących nie tylko kurczaka z rożna, ale też zestawy obiadowe, burgery i inne przekąski z mięsem drobiowym.
– Na wiosnę planujemy kolejne otwarcia – zapowiada Walentyna Osiukowska, odpowiedzialna za rozwój sieci franczyzowej Kurcze Pieczone.
Na wynajem lub na własność
Punkty Kurcze Pieczone mają z reguły format kontenerów lub przyczep gastronomicznych, ustawianych w miejscach, gdzie rpzebywa dużo ludzi: na parkingach, przy centrach handlowych, marketach itp.
– Nasze punkty są ergonomiczne i wyposażone w sprzęt kuchenny, nie różniący się niczym od tego w restauracjach – podkreśla Walentyna Osiukowska. – Jesteśmy również otwarci na współpracę w lokalach wewnętrznych, gdzie wspieramy franczyzobiorcę we wszystkich kwestiach organizacyjnych, technicznych, aranżacyjno-projektowych.
Marka szuka franczyzobiorców w miastach liczących od 25 tys. mieszkańców. Jest kilka opcji współpracy. Można wynająć kontener i kupić potrzebny do pracy sprzęt. To koszt ok. 55 tys. zł netto. Miesięczna opłata za najem wynosi 2,5 tys. zł. Inna możliwość to zakup kontenera ze sprzętem, gotowego do pracy. Koszt zaczyna się od 150 tys. zł. Opłata wstępna licencyjna to 10 tys. zł. Miesięczna opłata franczyzowa wynosi 5 proc. od obrotu, ale nie mniej niż 1 tys. zł.
Franczyzodawca nie tylko pomaga ocenić potencjał wybranej przez licencjobiorcę lokalizacji, ale też wprowadza go w specyfikę prowadzenia biznesu.
– Franczyzobiorca poznaje know-how biznesu i zostaje wyposażony w szczegółowe instrukcje związane z prawidłowym funkcjonowaniem obiektu – wylicza Walentyna Osiukowska. – Organizowane są szkolenia z zakresu marketingu, zarządzania, praktyki sprzedaży HACCP, obsługi kas fiskalnych, bhp itd.
Sieć stawia bardzo duży nacisk na wizerunek. Franczyzobiorcy są wyposażani w pakiet startowy reklam swojego punktu, zaczynając od materiałów drukowanych poprzez reklamę w internecie.
Marsz na północ
Mimo lockdownu gastronomii punkty Kurcze Pieczone pracowały i pracują bez większych zmian. Klienci nie mogą jedynie korzystać z zewnętrznych ogródków, które wcześniej funkcjonowały w niektórych lokalizacjach.
– Nasi klienci przyzwyczajeni są do formy serwowania posiłków na wynos – mówi Walentyna Osiukowska. – We wszystkich naszych obiektach zamontowane są osłony ochronne z pleksi, które zabezpieczają przed bezpośrednim kontaktem. Poza tym na bieżąco dezynfekowane są okienka podawcze, blaty, płyny do dezynfekcji są dostępne dla klientów.
Marka tworzy też własną aplikację do składania zamówień. System jest ciągle rozwijany Dzięki temu w części lokalizacji jest dostępna opcja składania zamówień od-line i dowozu posiłków do klienta.Lista miast, w lktórych działa system, systematycznie się powiększa.
– Zainteresowanie naszą franczyzą jest bardzo duże – podkreśla Walentyna Osiukowska. – Obecnie najbardziej rozbudowaną sieć mamy na Dolnym i Górnym Śląsku, ale jesteśmy też w Ostrowcu Świętokrzyskim, Radomiu, dochodzimy do Warszawy. Rozszerzamy się coraz bardziej na północ.
W najbliższym kwartale planowane jest otwarcie nowych obiektów w Kłodzku, Opolu, Świebodzicach oraz Jelczu-Laskowicach.
WIZYTÓWKA KURCZE PIECZONE
Sieć punktów z kurczakiem z rożna.
- 46 punktów
- kwota inwestycji od 55 tys. zł netto
- opłaty miesięczne zależne od wybranego formatu współpracy
ZOBACZ W KATALOGU
Wyróżnione franczyzy
Xtreme Fitness Gyms
Kluby fitness/siłownie
Kurcze Pieczone
Punkty gastronomiczne z daniami z drobiu
Synevo Punkty Pobrań
Punkty pobrań badań labolatoryjnych
Carrefour
Sklepy convenience, minimarkety, supermarkety
Nest Bank
Placówki bankowe
Żabka
Sklepy typu convenience
Yasumi Instytut Zdrowia i Urody
Gabinety kosmetyczne, hotele i obiekty SPA
Santander
Placówki bankowe
DDD Dobre Dla Domu
Sklepy z podłogami i drzwiami
So Coffee
Kawiarnie
Inne koncepty z branży gastronomia
Am Am Kebab
Przyczepy gastronomiczne z kebabem
Bafra Kebab
Przyczepy gastronomiczne z kebabem
Berlin Döner Kebap
Restauracje szybkiej obsługi
Bestpresso
Automaty vendingowe do kawy i przekąsek
Beza Krówka Lody Rzemieślnicze
Lodziarnie
Bike Café
Mobilne kawiarnie rowerowe i lodziarnie
BuBu Bubble Tea
Bary z bubble tea
Burger King®
Restauracje szybkiej obsługi
Cafe Słodziak
Kawiarnie
Chinkalnia
Restauracje gruzińskie
Cochise Burger
Burgerownie
Cofix Poland
Kawiarnie
Costa Coffee
Kawiarnie
Cukrem i Solą
Bary/przyczepy z szybkim jedzeniem i kawą
Da Grasso
Pizzerie
DG Restauracje
Restauracje, bary, kawiarnie w wielu formatach
Dobra Pączkarnia
Cukiernie
Domino’s Pizza
Pizzerie
Doskoi
Restauracje japońskie
Express Pizza American Style
Pizzerie
FABBRICA Italian Comfort Food
Restauracje włoskie
Fit Cake
Cukiernie bez cukru, glutenu, laktozy
Fruitisimo
Bary z sokami
Gruby Benek
Pizzerie
Islak Burger
Burgerownie
KawoWiniarnia
Kawiarnie-winiarnie
Koku Sushi
Restauracje sushi
Krowa Mać Burgers
Burgerownie
Le Pain Quotidien
Piekarnie-restauracje
Lody Bonano
Lodziarnie
Lviv Croissants
Piekarnie typu fast-food z croissantami
Maxipizza
Pizzerie
McDonald’s
Restauracje szybkiej obsługi
Migavka
Restauracje comfort food
Ministerstwo Śledzia i Wódki 2.0
Kluby z alkoholem i przekąskami
Mniami Ice Cream
Przyczepy gastronomiczne z lodami i deserami
Mokra Włoszka
Pizzerie
Mr. Kebab
Przyczepy gastronomiczne z kebabem
New York Pizza Department
Pizzerie
Niewinni Czarodzieje Trzyzero
Restauracje-kluby eventowe
Night Burger
Burgerownie
OJOO
Kawiarnie samoobsługowe
Pączkownia Smak Sprzed Lat
Mobilne cukiernie
PapaGyros
Grecki street food
Pijalnia Wódki i Piwa
Agencje płatnicze
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Kawiarnie
Pizza Hut
Pizzerie
Pizzeria Stopiątka
Pizzerie
Przybij Piątaka
Puby
Sahar Kebab
Przyczepy gastronomiczne z kebabem
Sayuri Sushi
Restauracje sushi
So Coffee
Kawiarnie
Stava
Dostawa posiłków i zakupów
Sulaiman Kebab
Przyczepy gastronomiczne z kebabem
Sushi Bistro
Restauracje sushi
Sushi Kushi
Restauracje sushi
Sushi Poke Go
Restauracje sushi
SushiRoll Bistro
Restauracje sushi
The Real Pizza Company
Pizzerie
The White Bear Coffee
Kawiarnie
Tibesti 2Go
Pizzerie
Tokyo Chessecake Bakery
Cukiernie
T-Pizza
Pizzerie
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
Lodziarnie
United Chicken
Restauracje szybkiej obsługi
Wendy’s
Restauracje szybkiej obsługi
Willisch
Lodziarnie
ZapieCKanki
Bary z zapiekankami
ŻarWok
Restauracje chińsko-amerykańskie
Z OSTATNIEJ CHWILI
POKAŻ WSZYSTKIE
Dobra decyzja
Sabina Pruski pracowała w pizzerii Tibesti2go kiedy pojawiła się oferta objęcia lokalu we franczyzę. Skorzystała z niej.
Subskrybuj magazyn pomysłów na biznes
Rozważasz otwarcie firmy? Zrób sobie prezent na święta i zasubskrybuj magazyn "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się...
Z głową do peruk i do biznesu
Peruki przestały być niszowym gadżetem i takim także biznesem. Klienci poszukują gotowych peruk w sklepach internetowych oraz robionych w...
Czym zajmuje się Rada Franczyzobiorców Żabki?
Rada Franczyzobiorców Żabki ma już blisko 15-letnią tradycję. Jak układa się współpraca na linii Rada – centrala i co konkretnego z...


