Food truck na cały rok
Przyczepy gastronomiczne pod szyldem Cukrem i Solą mogą pracować przez cały rok. Franczyzodawca marki właśnie wzbogaca menu na sezon jesienno-zimowy.
Punkty Cukrem i Solą sprzedają ciepłe przekąski, m.in. zapiekanki, frytki belgijskie, frytki z batatów, ziemniaki zakręcone, kanapki grillowane na ciepło, churrosy, kawy oraz koktajle owocowe.
- Ostatnio skupiliśmy się na dopracowaniu i poszerzeniu naszego menu – mówi Kamil Woźniak, franczyzodawca Cukrem i Solą. - Właśnie wprowadzamy nowe produkty, które wzbogacą naszą ofertę na sezon jesienno-zimowy. To burgery z szarpaną wołowiną oraz party boxy. Te ostatnie to świetna propozycja na imprezy czy spotkania towarzyskie. Zawierają przekąski w typie finger food. Przygotowujemy je na zamówienie, z dowozem lub odbiorem własnym. Dla food trucków na zimę to bardzo dobre rozwiązanie.
Ile na inwestycję?
Na razie Cukrem i Solą otwiera punkty w Warszawie i okolicach. W stolicy ma cztery własne, do tego jeden franczyzowy w Legionowie.
- Wkrótce jeden z naszych punktów własnych przekażemy w ręce franczyzobiorcy – zapowiada Kamil Woźniak.
Wszystkie punkty działają w formie przyczep gastronomicznych, ale marka umożliwia także otwarcie lokalu stacjonarnego.
- Właśnie takie otwarcie lokalu własnego mamy w planie na wiosnę przyszłego roku – dodaje franczyzodawca.
Wysokość inwestycji w lokal własny zależy od stanu technicznego lokalu. Franczyzodawca szacuje, że w przypadku pomieszczeń przystosowanych już do potrzeb gastronomii to 40-60 tys. zł. Jeśli natomiast licencjobiorca wybierze przyczepę gastronomiczną, jej koszt to ok. 82 tys. zł netto.
- Można jednak skorzystać z kredytu lub leasingu. Współpracujemy z firmami zajmującymi się pomocą w uzyskiwaniu finansowania zewnętrznego – podkreśla Kamil Woźniak.
Przyczepa pod klucz
Franczyzodawca nie pobiera wstępnej opłaty licencyjnej. Miesięczna opłata franczyzowa w przypadku przyczepy wynosi 500 zł netto, a przy lokalu stacjonarnym 850 zł netto. Franczyzobiorca otrzymuje obrandowaną i w pełni wyposażoną przyczepę gastronomiczną. W środku znajduje się m.in. piec konwekcyjny, frytownice, grill, maszyna do ziemniaka zakręconego, blender kielichowy, lodówki, zamrażalki. Przyczepy są też wyposażone w monitoring i klimatyzację. Potrzebują przyłącza prądu, więc licencjobiorca powinien wziąć to pod uwagę, wybierając lokalizację.
- Jeśli franczyzobiorca woli zlecić nam pozyskanie lokalizacji, możemy się tym oczywiście zająć. Jednak w takim przypadku pobieramy dodatkową opłatę w wysokości 1,5 proc. od miesięcznego obrotu – wyjaśnia Kamil Woźniak.
Cukrem i Solą chce się rozwijać zarówno w dużych, jak i małych miastach. Kandydaci na franczyzobiorców nie muszą mieć doświadczenia w gastronomii. Przejdą szkolenia przygotowujące do pracy, podobnie jak ich pracownicy.
WIZYTÓWKA CUKREM I SOLĄ
Sieć punktów gastronomicznych z fast foodem.
- 4 jednostki własne
- 1 placówka franczyzowa
- 2 formaty lokali
ZOBACZ W KATALOGU
Wyróżnione franczyzy
Synevo Punkty Pobrań
Punkty pobrań badań labolatoryjnych
Nest Bank
Placówki bankowe
Xtreme Fitness Gyms
Kluby fitness/siłownie
Żabka
Sklepy typu convenience
Kurcze Pieczone
Punkty gastronomiczne z daniami z drobiu
Carrefour
Sklepy convenience, minimarkety, supermarkety
So Coffee
Kawiarnie
Santander
Placówki bankowe
Yasumi Instytut Zdrowia i Urody
Gabinety kosmetyczne, hotele i obiekty SPA
DDD Dobre Dla Domu
Sklepy z podłogami i drzwiami
Inne koncepty z branży gastronomia
Am Am Kebab
Przyczepy gastronomiczne z kebabem
Bafra Kebab
Przyczepy gastronomiczne z kebabem
Berlin Döner Kebap
Restauracje szybkiej obsługi
Bestpresso
Automaty vendingowe do kawy i przekąsek
Beza Krówka Lody Rzemieślnicze
Lodziarnie
Bike Café
Mobilne kawiarnie rowerowe i lodziarnie
BuBu Bubble Tea
Bary z bubble tea
Burger King®
Restauracje szybkiej obsługi
Cafe Słodziak
Kawiarnie
Chinkalnia
Restauracje gruzińskie
Cochise Burger
Burgerownie
Cofix Poland
Kawiarnie
Costa Coffee
Kawiarnie
Da Grasso
Pizzerie
DG Restauracje
Restauracje, bary, kawiarnie w wielu formatach
Dobra Pączkarnia
Cukiernie
Domino’s Pizza
Pizzerie
Doskoi
Restauracje japońskie
Express Pizza American Style
Pizzerie
FABBRICA Italian Comfort Food
Restauracje włoskie
Fit Cake
Cukiernie bez cukru, glutenu, laktozy
Fruitisimo
Bary z sokami
Gruby Benek
Pizzerie
Islak Burger
Burgerownie
KawoWiniarnia
Kawiarnie-winiarnie
Koku Sushi
Restauracje sushi
Krowa Mać Burgers
Burgerownie
Kurcze Pieczone
Punkty gastronomiczne z daniami z drobiu
Le Pain Quotidien
Piekarnie-restauracje
Lody Bonano
Lodziarnie
Lviv Croissants
Piekarnie typu fast-food z croissantami
Maxipizza
Pizzerie
McDonald’s
Restauracje szybkiej obsługi
Migavka
Restauracje comfort food
Ministerstwo Śledzia i Wódki 2.0
Kluby z alkoholem i przekąskami
Mniami Ice Cream
Przyczepy gastronomiczne z lodami i deserami
Mokra Włoszka
Pizzerie
Mr. Kebab
Przyczepy gastronomiczne z kebabem
New York Pizza Department
Pizzerie
Niewinni Czarodzieje Trzyzero
Restauracje-kluby eventowe
Night Burger
Burgerownie
OJOO
Kawiarnie samoobsługowe
Pączkownia Smak Sprzed Lat
Mobilne cukiernie
PapaGyros
Grecki street food
Pijalnia Wódki i Piwa
Agencje płatnicze
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Kawiarnie
Pizza Hut
Pizzerie
Pizzeria Stopiątka
Pizzerie
Przybij Piątaka
Puby
Sahar Kebab
Przyczepy gastronomiczne z kebabem
Sayuri Sushi
Restauracje sushi
So Coffee
Kawiarnie
Stava
Dostawa posiłków i zakupów
Sulaiman Kebab
Przyczepy gastronomiczne z kebabem
Sushi Bistro
Restauracje sushi
Sushi Kushi
Restauracje sushi
Sushi Poke Go
Restauracje sushi
SushiRoll Bistro
Restauracje sushi
The Real Pizza Company
Pizzerie
The White Bear Coffee
Kawiarnie
Tibesti 2Go
Pizzerie
Tokyo Chessecake Bakery
Cukiernie
T-Pizza
Pizzerie
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
Lodziarnie
United Chicken
Restauracje szybkiej obsługi
Wendy’s
Restauracje szybkiej obsługi
Willisch
Lodziarnie
ZapieCKanki
Bary z zapiekankami
ŻarWok
Restauracje chińsko-amerykańskie
Z OSTATNIEJ CHWILI
POKAŻ WSZYSTKIE
Dobra decyzja
Sabina Pruski pracowała w pizzerii Tibesti2go kiedy pojawiła się oferta objęcia lokalu we franczyzę. Skorzystała z niej.
Subskrybuj magazyn pomysłów na biznes
Rozważasz otwarcie firmy? Zrób sobie prezent na święta i zasubskrybuj magazyn "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się...
Z głową do peruk i do biznesu
Peruki przestały być niszowym gadżetem i takim także biznesem. Klienci poszukują gotowych peruk w sklepach internetowych oraz robionych w...
Czym zajmuje się Rada Franczyzobiorców Żabki?
Rada Franczyzobiorców Żabki ma już blisko 15-letnią tradycję. Jak układa się współpraca na linii Rada – centrala i co konkretnego z...

