Kanapkowy biznes

Young Engineers fit for a Prince
00:00
03:42
Konsumentów chce przekonać do siebie, oferując zdrowsze od hamburgerów kanapki, a franchisobiorców – stosunkowo niewielkimi kosztami zakupu licencji, skromnymi wymaganiami lokalowymi i wyposażeniowymi.

- Już teraz obserwuję w Polsce duże zainteresowanie prowadzeniem naszych restauracji. W ciągu ostatnich sześciu miesięcy zgłosiło się do nas około 800 polskich inwestorów. To bardzo dużo jak na kraj o takiej wielkości jak Polska - powiedział Gazecie Prawnej Kris. A. Selka, wiceprezes Subway Sub-Sandiwches of Polska sp. z o.o., organizator sieci w naszym kraju.

Na połowę kwietnia zaplanowano otwarcie lokalu w Krakowie. W Polsce Subway jest jeszcze mało znany, ale przedstawiciele firmy uważają, że ambitne plany otwarcia 200 restauracji są całkowicie realne. Na razie istnieją tylko trzy lokale – dwa w Warszawie i jeden w Krakowie.

- Początki w Stanach były podobne, zaczynaliśmy od trzech restauracji w ciągu trzech lat. W sumie w 75 krajach świata funkcjonuje ponad 17 tysięcy restauracji. - powiedział Gazecie Prawnej Kris A.Selka.

Więcej: Julita Wróbel, Gazeta Prawna, Gazeta Gospodarcza, Franchising w Polsce, 28 lutego – 2 marca 2003 rok, str. IV

See in catalogue

Featured franchises

Brands from the same sector

Franchise Logo

Franchise name

Sports articles

Price icon 15,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Partnership

Price icon 10,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Master licenses

Price icon 7,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Franchise

Price icon 5,000 €