Wendy's rekrutuje franczyzobiorców w Polsce
Wendy's, międzynarodowa sieć restauracji szybkiej obsługi z siedzibą w Stanach Zjednoczonych, ogłosiła niedawno plany ekspansji na kilka rynków europejskich, które obejmują także Polskę.
Wcześniej Wendy's powróciło do Wielkiej Brytanii w 2021 roku, co jednocześnie stanowiło punkt wyjścia do dalszego rozwoju marki w Europie. Firma niedawno podpisała nowe umowy z franczyzobiorcami w Irlandii, Rumunii i Szkocji, planując otwarcie ponad 100 restauracji na tych rynkach począwszy od 2025 roku. Dodatkowo, aby przyspieszyć rozwój w Europie, Wendy's aktywnie rekrutuje franczyzobiorców w Polsce, zachęcając do otwarcia nowych restauracji w całym kraju.
Dla kogo Wendy's?
Restauracje Wendy's to interesująca propozycja dla doświadczonych franczyzobiorców w Polsce, co potwierdzają też dane:
-
Polski rynek burgerów wzrósł do ponad 40 proc. względem całkowitej sprzedaży w restauracjach szybkiej obsługi.
-
Sprzedaż burgerów w sieciach typu QSR ma wzrosnąć o 65 proc. w ciągu najbliższych pięciu lat, co znacznie zwiększy potencjał do rozwoju, szczególnie w kontekście oferty burgerów Wendy's.
-
Wendy's cieszy się dużą rozpoznawalnością wśród klientów – ponad 50 proc. konsumentów z Polski deklaruje, że zna markę.
-
74 proc. klientów z Polski rozważyłoby wizytę w restauracjach Wendy's.
-
Polscy konsumenci cenią sobie smaczne, wysokiej jakości jedzenie, które jest przygotowywane na zamówienie – wszystko to zgodnie z zasadami, które od samego początku towarzyszą marce Wendy's.
Założona 55 lat temu, Wendy's jest obecnie jedną z najbardziej znanych i rozpoznawalnych marek restauracyjnych na świecie.
– Bardzo cieszymy się z możliwości serwowania naszego świeżego, pysznego jedzenia fanom Wendy's w Polsce. Chcemy wykorzystać nasz sukces w Wielkiej Brytanii i dlatego już nie możemy się doczekać, kiedy nasze kwadratowe hamburgery, frytki Hot & Crispy i deser Frosty® trafią w ręce polskich konsumentów za sprawą naszych nowych partnerów franczyzowych – mówi Michael Clarke, dyrektor zarządzający Wendy's Europe.
Franczyza Wendy's w Polsce
Wendy's obecnie szuka franczyzobiorców z bogatym doświadczeniem operacyjnym, lokalną wiedzą i udokumentowanymi sukcesami w szybkim rozwoju marek. Franczyzobiorcy dołączający do zespołu Wendy's w Polsce będą mogli w pełni wykorzystać siłę i rozpoznawalność marki, aby szybko przyciągnąć klientów. Partnerzy franczyzowi mogą liczyć na wsparcie Wendy's już od pierwszego dnia i korzystać ze sprawdzonego modelu biznesowego, najlepszych szkoleń i narzędzi. Firma zainwestowała znaczące środki w lokalne zasoby, aby wesprzeć rozwój marki w Europie, m.in. w odpowiedni łańcuch dostaw czy regionalne zespoły operacyjne oraz pozyskując światowej klasy partnerów marketingowych i kreatywnych.
– Współpraca z partnerami biznesowymi, którzy podzielają nasze wartości i wykazują się zaangażowaniem w dostarczanie produktów najwyższej jakości, zapewnianie doskonałej obsługi klienta oraz aktywne uczestnictwo w społeczności, jest dla mnie źródłem ogromnej satysfakcji. Marka Wendy's spotkała się z niezwykle pozytywnym odbiorem wśród brytyjskich klientów, co nie powinno dziwić, biorąc pod uwagę kombinację świeżych i smakowitych posiłków, sprawnej i przyjaznej obsługi oraz konkurencyjnych cen – dodaje franczyzobiorca George Papadamou, dyrektor Square Burgers Ltd w Wielkiej Brytanii.
Nowi franczyzobiorcy będą mieli wyjątkową okazję, aby jako pierwsi zaprezentować polskim konsumentom menu Wendy's, wykorzystując do tego nowoczesne projekty restauracji Global Next Gen, które dedykowane są erze cyfrowej.
W Polsce za rekrutację nowych franczyzobiorców i partnerów biznesowych Wendy's odpowiada firma PROFIT system.
To, co wyróżnia Wendy's, to jakość i świeżość produktów. Wendy's jest najbardziej znane ze swoich kwadratowych hamburgerów przygotowywanych na zamówienie, ale też z kanapek z kurczakiem, frytek Hot & Crispy, czy bekonu wędzonego drewnem jabłoni, który jest świeżo przygotowywany w restauracji każdego dnia, oraz słynnego deseru Frosty. Wszystkie pozycje w menu są przygotowywane na zamówienie i można je dowolnie modyfikować, a składniki są pozyskiwane lokalnie. Sałatki są codzienne przygotowywane ze świeżych, ręcznie krojonych warzyw, natomiast hamburgery zawsze są serwowane gorące, prosto z grilla.
ZOBACZ W KATALOGU
Wyróżnione franczyzy
Synevo Punkty Pobrań
Punkty pobrań badań labolatoryjnych
Nest Bank
Placówki bankowe
Carrefour
Sklepy convenience, minimarkety, supermarkety
Kurcze Pieczone
Punkty gastronomiczne z daniami z drobiu
Żabka
Sklepy typu convenience
Xtreme Fitness Gyms
Kluby fitness/siłownie
Santander
Placówki bankowe
So Coffee
Kawiarnie
DDD Dobre Dla Domu
Sklepy z podłogami i drzwiami
Yasumi Instytut Zdrowia i Urody
Gabinety kosmetyczne, hotele i obiekty SPA
Inne koncepty z branży gastronomia
Am Am Kebab
Przyczepy gastronomiczne z kebabem
Bafra Kebab
Przyczepy gastronomiczne z kebabem
Berlin Döner Kebap
Restauracje szybkiej obsługi
Bestpresso
Automaty vendingowe do kawy i przekąsek
Beza Krówka Lody Rzemieślnicze
Lodziarnie
Bike Café
Mobilne kawiarnie rowerowe i lodziarnie
BuBu Bubble Tea
Bary z bubble tea
Burger King®
Restauracje szybkiej obsługi
Cafe Słodziak
Kawiarnie
Chinkalnia
Restauracje gruzińskie
Cochise Burger
Burgerownie
Cofix Poland
Kawiarnie
Costa Coffee
Kawiarnie
Cukrem i Solą
Bary/przyczepy z szybkim jedzeniem i kawą
Da Grasso
Pizzerie
DG Restauracje
Restauracje, bary, kawiarnie w wielu formatach
Dobra Pączkarnia
Cukiernie
Domino’s Pizza
Pizzerie
Doskoi
Restauracje japońskie
Express Pizza American Style
Pizzerie
FABBRICA Italian Comfort Food
Restauracje włoskie
Fit Cake
Cukiernie bez cukru, glutenu, laktozy
Fruitisimo
Bary z sokami
Gruby Benek
Pizzerie
Islak Burger
Burgerownie
KawoWiniarnia
Kawiarnie-winiarnie
Koku Sushi
Restauracje sushi
Krowa Mać Burgers
Burgerownie
Kurcze Pieczone
Punkty gastronomiczne z daniami z drobiu
Le Pain Quotidien
Piekarnie-restauracje
Lody Bonano
Lodziarnie
Lviv Croissants
Piekarnie typu fast-food z croissantami
Maxipizza
Pizzerie
McDonald’s
Restauracje szybkiej obsługi
Migavka
Restauracje comfort food
Ministerstwo Śledzia i Wódki 2.0
Kluby z alkoholem i przekąskami
Mniami Ice Cream
Przyczepy gastronomiczne z lodami i deserami
Mokra Włoszka
Pizzerie
Mr. Kebab
Przyczepy gastronomiczne z kebabem
New York Pizza Department
Pizzerie
Niewinni Czarodzieje Trzyzero
Restauracje-kluby eventowe
Night Burger
Burgerownie
OJOO
Kawiarnie samoobsługowe
Pączkownia Smak Sprzed Lat
Mobilne cukiernie
PapaGyros
Grecki street food
Pijalnia Wódki i Piwa
Agencje płatnicze
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Kawiarnie
Pizza Hut
Pizzerie
Pizzeria Stopiątka
Pizzerie
Przybij Piątaka
Puby
Sahar Kebab
Przyczepy gastronomiczne z kebabem
Sayuri Sushi
Restauracje sushi
So Coffee
Kawiarnie
Stava
Dostawa posiłków i zakupów
Sulaiman Kebab
Przyczepy gastronomiczne z kebabem
Sushi Bistro
Restauracje sushi
Sushi Kushi
Restauracje sushi
Sushi Poke Go
Restauracje sushi
SushiRoll Bistro
Restauracje sushi
The Real Pizza Company
Pizzerie
The White Bear Coffee
Kawiarnie
Tibesti 2Go
Pizzerie
T-Pizza
Pizzerie
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
Lodziarnie
United Chicken
Restauracje szybkiej obsługi
Willisch
Lodziarnie
ZapieCKanki
Bary z zapiekankami
ŻarWok
Restauracje chińsko-amerykańskie
Z OSTATNIEJ CHWILI
POKAŻ WSZYSTKIE
Bricomarché rozwija sieć w północnej Polsce
Bricomarché otworzył nowy market w Dobrym Mieście i tym samym wzmocnił swoją obecność na Warmii i Mazurach. To kolejny sklep sieci...
Biznes na szkle, nie na plastiku
– Rosnące zainteresowanie napojami w szklanych butelkach tworzy nowe możliwości zarabiania w naszej branży – mówi Maciej Wojciechowski,...
Franczyza na sportowo
Sport to zdrowie. A czy zajęcia sportowe dla dzieci to dobry sposób na biznes? Franczyzodawca Akademii Młodych Sportowców przekonuje, że tak.
Bank to biznes
Według Alior Banku przedsiębiorczość to najważniejsza cecha franczyzobiorcy bankowego.


