Zarabiamy na cateringu
Catering coraz częściej pojawia się nie tylko na imprezach firmowych, ale też na zwykłych domówkach czy uroczystościach typu komunia czy chrzciny. Jak zarabiać na cateringu okolicznościowym?
Bartłomiej Nowak od 8 lat prowadzi firmę GrilloMania Catering. – Na początku wszystko robiłem sam, łącznie z załadowaniem grilla, który ważył 60 kg, przewożeniem rzeczy. Ale miałem chęci i intuicję i coś, co mnie parło do przodu. Na pierwszej imprezie, uwaga, dołożyłem 400 zł – uśmiecha się Bartłomiej Nowak.
Start nie musi być trudny
Start w biznesie cateringowym nie musi być kosztowny. – Możemy wynająć kuchnię. Tak też czynię w tym momencie, bo mamy remont naszej kuchni produkcyjnej (…) Są takie kuchnie w większych, mniejszych miastach. Można też wynająć w restauracji u znajomego czy nawet food trucka. I taka umowa podnajmu już uprawnia do tego, że możemy tam przygotować jedzenie – tłumaczy Bartłomiej Nowak.
Z rozmowy Anny Smolińskiej z Bartłomiejem Nowakiem dowiesz się także:
- Czy trzeba umieć gotować, aby prowadzić firmę cateringową?
- Jak wystartować z biznesem cateringowym?
- Ile trzeba mieć pieniędzy na start?
- Czy można gotować dla klientów w domowej kuchni?
- Czy da się gotować nad basenem?
- Na jakie imprezy Polacy najczęściej zamawiają catering?
- Ile można zarobić stawiając pierwsze kroki w tym biznesie?
Jeśli chcecie poznać inne ciekawe pomysły na biznes, zapraszamy na nasz kanał na YouTubie Franchising-PL. Warto go subskrybować, aby nie przegapić żadnego odcinka.
Wyróżnione franczyzy
Żabka
Sklepy typu convenience
Xtreme Fitness Gyms
Kluby fitness/siłownie
Kurcze Pieczone
Punkty gastronomiczne z daniami z drobiu
Synevo Punkty Pobrań
Punkty pobrań badań labolatoryjnych
Carrefour
Sklepy convenience, minimarkety, supermarkety
Nest Bank
Placówki bankowe
So Coffee
Kawiarnie
Yasumi Instytut Zdrowia i Urody
Gabinety kosmetyczne, hotele i obiekty SPA
DDD Dobre Dla Domu
Sklepy z podłogami i drzwiami
Santander
Placówki bankowe
Z OSTATNIEJ CHWILI
POKAŻ WSZYSTKIE
Czym zajmuje się Rada Franczyzobiorców Żabki?
Rada Franczyzobiorców Żabki ma już blisko 15-letnią tradycję. Jak układa się współpraca na linii Rada – centrala i co konkretnego z...
Bricomarché rozwija sieć w północnej Polsce
Bricomarché otworzył nowy market w Dobrym Mieście i tym samym wzmocnił swoją obecność na Warmii i Mazurach. To kolejny sklep sieci...
Biznes na szkle, nie na plastiku
– Rosnące zainteresowanie napojami w szklanych butelkach tworzy nowe możliwości zarabiania w naszej branży – mówi Maciej Wojciechowski,...
Franczyza na sportowo
Sport to zdrowie. A czy zajęcia sportowe dla dzieci to dobry sposób na biznes? Franczyzodawca Akademii Młodych Sportowców przekonuje, że tak.

