Hokus-Pokus buduje sieć franczyzową

Young Engineers fit for a Prince
00:00
03:42
Obecnie na rynku białostockim działają trzy lokale Hokus-Pokus, oferujące pizzę i kuchnię orientalną. Pierwsza restauracja powstała w czerwcu 1997 r. Po jej dobrym przyjęciu przez klientów w 2000 r. powstały następne: w centrach handlowych Marko i Auchan. Obecnie firma planuje otwarcie jesienią z własnych środków czwartego lokalu - w zachodniej części Polski. Marek Kiszko przewiduje też powstanie kolejnych restauracji w oparciu o franczyzę.

Potencjalny franczyzobiorca musi dysponować lokalem o powierzchni 70-80 m2. Hokus-Pokus będzie umożliwiał stworzenie restauracji o jednym z dwóch profili: pizzerii z bogatym menu orientalnym lub restauracji oferującej dania orientalne i kuchni śródziemnomorskiej. Koncepcja taka została opracowana w trakcie przygotowań do otwarcia resauracji w białostoskim Auchan. - Nie mogliśmy tu oferować pizzy, ponieważ jest już Pizzeria TAI, a Auchan nie dopuszcza konkurencji wśród najemców - powiedział Mirosław Kiszko. W marcu 2001 r. firma uruchomiła produkcję gotowych dań mrożonych z oferty restauracji Hokus-Pokus.

Info: Nowości Gastronomiczne, nr 7, lipiec 2003

See in catalogue

Brands from the same sector

Franchise Logo

Franchise name

Sports articles

Price icon 15,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Partnership

Price icon 10,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Master licenses

Price icon 7,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Franchise

Price icon 5,000 €