Sphinx wchodzi do Warszawy

Young Engineers fit for a Prince
00:00
03:42
Poszukiwane są odpowiednie lokalizacje. - Nasza pierwsza restauracja powstanie w Alejach Jerozolimskich w dawnej Winiarni. Planujemy mieć ich więcej niż trzy, ale na razie dokładnych planów nie mogę zdradzić - powiedział „Nowościom Gastronomicznym” Jacek Światłowski z firmy Sfinks Polska S.A. Realizacja tych planów miałaby nastąpić w 2003 i 2004 r. Sieć poszukuje lokali, które są położone w ciągach handlowych o dużym natężeniu ruchu pieszego, mają powierzchnię 200-400 m2 (co najmniej 100 m2 na parterze) i są wyposażone w instalację energetyczną, gazową i wodno-kanalizacyjną. Od partnerów nie jest wymagane doświadczenie gastronomiczne.

Zamiarem łódzkiej spółki Sfinks jest otwieranie nowych lokali w centrach miast liczących powyżej 70 tys. mieszkańców. Restauracji ma być łącznie 100 oraz 50 restauracji sezonowych w modnych kurortach wypoczynkowych i centrach handlowo-rozrywkowych. Obecnie działa 46 Sphinxów: najwięcej jest ich w Łodzi (6), ale restauracje działają także w Poznaniu, Krakowie, Wrocławiu, Trójmieście, Częstochowie oraz mniejszych miejscowościach, np. w Pabianicach, Inowrocławiu, Skorzęcinie czy Jastrzębiej Górze (te dwa ostatnie lokale są lokalami sezonowymi).

Więcej: Nowości Gastronomiczne, Panorama Gastronomii, nr 8, sierpień 2003

See in catalogue

Brands from the same sector

Franchise Logo

Franchise name

Sports articles

Price icon 15,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Partnership

Price icon 10,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Master licenses

Price icon 7,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Franchise

Price icon 5,000 €