Wioska Jażyniec w katalogu firm

Young Engineers fit for a Prince
00:00
03:42
Od połowy lat 90-tych działają Zakłady drobiarskie Jażyniec, które specjalizują się w przerobie mięsą drobiowego. Kilkuletnie doświadczenie w prowadzeniu firmowych sklepów stało się bazą do rozwoju sieci franchisingowej. - Najpierw prowadziliśmy tylko sklepy firmowe, ale wiele osób przychodziło z prośbą o pomoc i radę związaną z otwarciem takiego samego sklepu. Wtedy zaczęliśmy myśleć o budowie własnej sieci franchisingowej - mówi Piotr Zych, organizator sieci.

Co oferuje ?

Pomysł na biznes sieci polega głównie na tym, aby biorca kupował od zakładów mięsnych Jażyniec mięso drobiowe i sprzedawał je w prowadzonym przez siebie punkcie. Jak zapewnia firma potencjalny franczyzobiorca otrzyma przygotowany sklep do pracy i towar do sprzedaży. Ponadto będzie miał zapewnione regularne kampanie marketingowe oraz szkolenia w zakresie marketingu i zarządzania ofertą handlową. Prawdopodobny zwrot nakładów inwestycyjnych Piotr Zych szacuje na około 12 miesięcy.

Więcej: Anna Maliszewska, Franchising Info, nr 9, 2004 r.

See in catalogue

Brands from the same sector

Franchise Logo

Franchise name

Sports articles

Price icon 15,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Partnership

Price icon 10,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Master licenses

Price icon 7,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Franchise

Price icon 5,000 €