Fast-food w biurowcu

Young Engineers fit for a Prince
00:00
03:42

Sieć fast-foodowych restauracji chce w ten sposób wyjść poza tradycyjne lokalizacje, czyli duże ulice i galerie handlowe. Subway uważa, że biurowce, które pracują od poniedziałku do piątku skupiają dużą liczbę potencjalnych klientów. Polska jest pierwszym krajem w Europie Środkowo-Wschodniej, gdzie sieć realizuje nową strategię rozwoju.

Placówka otwarta w budynku Plaza Mokotów działa na zasadzie franczyzy. Podobnie będą funkcjonować bary Subway w innych biurowcach.
- Strategia rozwoju sieci w biurowcach, będzie realizowana w pozostałych krajach Europy Środkowo–Wschodniej. Wkrótce otwieramy restauracje w biurowcach w czeskiej Pradze – mówi Martin Prince, dyrektor ds. Rozwoju w Europie Środkowo-Wschodniej.

Partner promotion – discover more
Sponsored • Example Partner

Rozwój restauracji Subway w biurowcach czy budynkach użytku publicznego tj. szpitale, uniwersytety, supermarkety, stacje benzynowe, lotniska czy stadiony jest na porządku dziennym na świecie. Obecnie w tego typu lokalizacjach funkcjonuje ponad 8 tys. z 31 tys. wszystkich restauracji Subway.

Oprócz Polski, Subway rozwija sieć również w Czechach, na Węgrzech, na Słowacji, w Chorwacji i w Rosji. Aktualnie w Europie Środkowo-Wschodniej funkcjonuje 28 barów. Koszt inwestycji w placówkę franczyzową Subway wynosi 7,5 tys. euro. Powierzchnia lokalu powinna mieć minimum 60 m2.

(dw)

ZOBACZ W KATALOGU

Brands from the same sector

Franchise Logo

Franchise name

Sports articles

Price icon 15,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Partnership

Price icon 10,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Master licenses

Price icon 7,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Franchise

Price icon 5,000 €