Kawiarenki Orlenu na stacjach franczyzowych?

Info

In this article you will learn

  1. Young Engineers inspires children aged 4–15 to explore engineering through fun, hands-on activities like LEGO and Algobrix coding.
  2. Operating in 50+ countries, it has gained global recognition and achieved milestones like a Guinness World Record.
  3. Franchisees receive extensive training, marketing support, and flexible opportunities to run educational programs.
  4. The franchise requires a $6,000–$35,000 investment, strong interpersonal skills, and a passion for working with kids.
Young Engineers fit for a Prince
00:00
03:42

Dotychczas Stop Cafe i Stop Cafe Bistro dostępne były jedynie na stacjach własnych. PKN Orlen bierze jednak pod uwagę wprowadzenie konceptu na pozostałych stacjach. W maju tego roku Joanna Puskar z biura prasowego PKN Orlen informowała, że koncern pracuje nad stworzeniem określonych zasad współpracy związanej z udostępnieniem brandu Stop Cafe franczyzobiorcom, lecz nie podjęto jeszcze finalnej decyzji.

We wrześniu sytuacja zdaje się być bardziej klarowna.- Jeszcze w bieżącym roku mamy zamiar podpisać pierwsze umowy franczyzy Stop Cafe i Stop Cafe Bistro z zainteresowanymi podmiotami na polskim rynku - powiedział niedawno Sylwester Królik, starszy menedżer sprzedaży w PKN Orlen. Na chwilę oceną biuro prasowe firmy utrzymuje, że propozycja obu marek dla stacji sieci franczyzowych jest w dalszym ciągu w procesie konsultacji wewnętrznych.

Kawiarniane punkty Stop Cafe oferują kierowcom gorące napoje, kawę i herbatę, a oprócz tego ciastka i kanapki. Natomiast Stop Cafe Bistro prócz tego, serwuje również małe dania na ciepło.

Pierwsze Stop Cafe Bistro otwarte zostało pod koniec stycznia 2008 r. w Warszawie, przy ul. Powązkowskiej. Koncept zdobył sobie klientów, a ich grono szybko się powiększało. Wkrótce też zaczęto uruchamiać kolejne punkty gastronomiczne na stacjach paliw. Pod koniec 2008 r. było już 409 kącików kawowych Stop Cafe oraz 26 punktów Stop Cafe Bistro. Na koniec czerwca obecnego roku liczba punktów gastronomicznych w ramach Stop Cafe i Stop Cafe Bistro wyniosła 612, co oznacza wzrost o 145 w ujęciu rok do roku. Dzięki szybkiemu rozwojowi sektora gastronomii koncernowi udało się ograniczyć niekorzystny wpływ marż paliwowych w pierwszym kwartale 2010 r.

(mip)

Info

Main conclusions

  1. Young Engineers addresses the growing demand for engineering skills by fostering curiosity and passion for the subject among children through innovative, hands-on educational programs.
  2. The franchise offers a unique business opportunity with strong global recognition, extensive support, and flexible work options for individuals passionate about education and engineering.
  3. With low initial investment and diversified revenue streams, Young Engineers is well-suited for franchisees who enjoy working with children and have strong communication and management skills.
  4. Young Engineers combines education and entertainment to prepare children for future workforce challenges while providing franchisees with a scalable and impactful business model.
Franchise units Over 200

See in catalogue

Featured franchises

Brands from the same sector

Franchise Logo

Franchise name

Sports articles

Price icon 15,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Partnership

Price icon 10,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Master licenses

Price icon 7,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Franchise

Price icon 5,000 €