Śląsk lubi gastronomię

Info

In this article you will learn

  1. Young Engineers inspires children aged 4–15 to explore engineering through fun, hands-on activities like LEGO and Algobrix coding.
  2. Operating in 50+ countries, it has gained global recognition and achieved milestones like a Guinness World Record.
  3. Franchisees receive extensive training, marketing support, and flexible opportunities to run educational programs.
  4. The franchise requires a $6,000–$35,000 investment, strong interpersonal skills, and a passion for working with kids.
Young Engineers fit for a Prince
00:00
03:42

W nowoczesnej galerii handlowej powstającej w samym sercu miasta powstał lokal, w którym będzie można skosztować wszystkich 35 rodzajów pizzy z Solo Pizza. Klienci będą mieli również możliwość doboru składników według własnego uznania.
– Wierzę, że łódzki sukces Solo Pizzy będzie miał odzwierciedlenie w Bytomiu – mówi Małgorzata Kwapiszewska, multifranczyzobiorca Solo Pizza w bytomskiej Agorze oraz w Łodzi. - W Bytomiu jest spory wybór pizzerii, ale jestem pewna, że mieszkańcy docenią smak naszej pizzy jak i fakt, że jest ona przygotowywana z naturalnych składników, bez ulepszaczy i spulchniaczy – dodaje.

Bytomskie Solo jest dziewiątym lokalem należącym do sieci. Firma działa na rynku od 1994 roku. Część lokali Solo jest własnością Beaty Bednarek-Zielińskiej, pozostałe prowadzą franczyzobiorcy.
– Cieszymy się, że nasz franczyzobiorca - pani Małgorzata, która prowadzi już jeden lokal w Łodzi, postanowiła otworzyć kolejny – mówi Anna Owczarek, PR & marketing manager sieci Solo Pizza. - Radość jest tym większa, że wychodzimy coraz dalej poza Łódź – dodaje.

Jak do tej pory poza Łodzią działa sześć lokali, pizzę można zjeść również w Piotrkowie Trybunalskim i Płocku, a od 15 listopada również na Śląsku.
– Stawiamy teraz na centra handlowe, bo to doskonała lokalizacja dla małej gastronomi, do której należą nasze pizzerie – komentuje Anna Owczarek. - W przyszłym roku planujemy otwarcie kolejnych placówek w innych miastach Polski, również centrach handlowych.

Od połowy listopada mieszkańcy Bytomia mają również możliwość spróbowania prawdziwego amerykańskiego kurczaka, za sprawą firmy United Chicken, która również ulokowała swoją restaurację szybkiej obsługi w galerii Agora. W United Chicken w Bytomiu czekają na klientów łagodne kurczaki, pikantne skrzydełka i polędwiczki podane w olbrzymich Boksach, kanapkach, zestawach lub jako pojedyncze sztuki. Dla najmłodszych przygotowane zostały zastawy United Kids z serii Wild Life, do których dołączane są maski afrykańskich zwierząt. Jest także oferta dla prawdziwych mężczyzn, którzy kurczaka lubią popić dobrym piwem.

(agaka)

Info

Main conclusions

  1. Young Engineers addresses the growing demand for engineering skills by fostering curiosity and passion for the subject among children through innovative, hands-on educational programs.
  2. The franchise offers a unique business opportunity with strong global recognition, extensive support, and flexible work options for individuals passionate about education and engineering.
  3. With low initial investment and diversified revenue streams, Young Engineers is well-suited for franchisees who enjoy working with children and have strong communication and management skills.
  4. Young Engineers combines education and entertainment to prepare children for future workforce challenges while providing franchisees with a scalable and impactful business model.
Franchise units Over 200

See in catalogue

Featured franchises

Brands from the same sector

Franchise Logo

Franchise name

Sports articles

Price icon 15,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Partnership

Price icon 10,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Master licenses

Price icon 7,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Franchise

Price icon 5,000 €