Lody Bonano czekają na wiosnę

Young Engineers fit for a Prince
00:00
03:42

Najwięcej lodów sprzedaje się w Polsce w okresie między kwietniem a wrześniem. Aby lodziarnia utrzymała się zimą, oferta powinna być uzupełniona o rurki z kremem i gofry. Łatwiej mają punkty zlokalizowane w galerii – je sezonowość dotyka w mniejszym stopniu. Mimo że zimą nie otwiera się sklepów z lodami, to warto już wtedy rozpocząć poszukiwania dobrej lokalizacji, która ruszy za kilka miesięcy. Tak zrobili franczyzobiorcy Lodów Bonano z Sokółki, Łap, Turka, Bielska Podlaskiego, Hajnówki i Bystrzycy Kłodzkiej. Podpisane umowy franczyzowe zaowocują wkrótce nowymi punktami w wymienionych miejscowościach.

- Sieć urośnie w najbliższym sezonie o kilkanaście punktów na terenie całej Polski. Prowadzimy także rozmowy z franczyzobiorcami z Czech, Niemiec i Anglii. W tym roku planujemy pojawić się na kilku targach branżowych, aby promować nasz koncept – zapowiada Radosław Charubin z firmy Lody Bonano.

Inwestycja w lodowy biznes wynosi ok. 70 tys. zł. Dzięki umożliwieniu przez Lody Bonano wypożyczenia maszyny produkującej lody, inwestycja spada do kilkunastu tysięcy zł. Firma nie pobiera od partnerów opłaty z tytułu przystąpienia do sieci, istnieje natomiast opłata miesięczna, która wynosi 500 zł. Osoby zainteresowane współpracą powinny posiadać na własność lub wynajmować lokal w centrum miasta, przy deptaku lub w galerii handlowej. Lody Bonano można otworzyć również w już istniejącym lokalu gastronomicznym, jednak wówczas niezbędne jest stworzenie okienka, przez które będzie prowadzona sprzedaż lodów.

(dw)

See in catalogue

Featured franchises

Brands from the same sector

Franchise Logo

Franchise name

Sports articles

Price icon 15,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Partnership

Price icon 10,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Master licenses

Price icon 7,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Franchise

Price icon 5,000 €