Wiosenny wysyp hamburgerów

Young Engineers fit for a Prince
00:00
03:42

Historia sieci Mr Hamburger rozpoczyna się w 1990 roku, kiedy to dwóch studentów geologii oraz ich wykładowca postanowili wprowadzić do Polski odrobinę Zachodu. Powiew gospodarki rynkowej miał według nich smak hamburgera. Pierwszy Mr Hamburger został otwarty w Chorzowie. Przez ponad 20 lat sieć rozrosła się do 24 placówek.

- Rok 2012 jest dla nas czasem intensywnego rozwoju na Śląsku i w okolicach. Zdecydowaliśmy się zawęzić krąg planowanych inwestycji i skupić się na rozwoju sieci w obrębie logistycznym naszego dystrybutora - mówi Małgorzata Szykowiec, menadżer ds. franczyzy Mr Hamburger.

W tym roku sieć czeka jeszcze zmiana wizualizacji lokali i dostosowanie ich do nowych standardów. Odświeżeniu ulegnie również menu, które zostanie wzbogacone o nowe burgery.

Na uruchomienie własnego punktu Mr Hamburger trzeba przeznaczyć ok. 70 tys. zł. Do końca kwietnia opłata wstępna wynosi 8 tys. zł netto. Przez pierwszy rok prowadzenia działalności franczyzobiorca wnosi opłatę miesięczną w wysokości 1,2 tys. zł, później opłata wynosi 5 proc. przychodu netto.

Lokale Mr Hamburger mają 40-80 m2 i mieszczą się w centrach handlowych lub przy trasach szybkiego ruchu. Franczyzobiorca otrzymuje od centrali projekt aranżacji wnętrza restauracji oraz jej otoczenia, uczestniczy w akcjach promocyjnych oraz szkoleniach, może również dokonywać zakupów na preferencyjnych warunkach.

(mak)

See in catalogue

Featured franchises

Brands from the same sector

Franchise Logo

Franchise name

Sports articles

Price icon 15,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Partnership

Price icon 10,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Master licenses

Price icon 7,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Franchise

Price icon 5,000 €