KFC po polsku

Young Engineers fit for a Prince
00:00
03:42

Restauracje Western Chicken specjalizują się w przygotowaniu kurczaka w panierce według własnego przepisu. Samo opracowanie receptury trwało kilka miesięcy, ale było warto, jak twierdza właściciele.

- Działalność na rynku gastronomiczny rozpoczęliśmy w pierwszym kwartale 2011 roku. Początkowy plan zakładał otworzenie jednego lokalu – wspomina Magdalena Szcześniak, właścicielka Western Chicken. - Nie spodziewaliśmy się, że po niespełna roku otworzymy trzy lokale franczyzowe oraz kolejny własny. W chwili obecnej mamy podpisane już kolejne cztery umowy na nowe placówki.

Partnerem Western Chicken może zostać osoba dysponująca lokalem o powierzchni min. 50 m2 znajdującym się w centrum miasta lub galerii handlowej. Kapitał potrzebny do rozpoczęcia działalności pod szyldem sieci to ok. 40 tys zł. Opłata licencyjna, pobierana jednorazowo na początku współpracy ustalana jest indywidualnie. Uiszczając ją franczyzobiorca może liczyć m.in. na szkolenie pracowników, materiały reklamowe, know-how i rabaty u dostawców.

(boa)

See in catalogue

Featured franchises

Brands from the same sector

Franchise Logo

Franchise name

Sports articles

Price icon 15,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Partnership

Price icon 10,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Master licenses

Price icon 7,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Franchise

Price icon 5,000 €