Ekologiczny sklep z duszą

Young Engineers fit for a Prince
00:00
03:42

- Aby rozumieć rynek trzeba być w tym nurcie osobiście. Nie ma szans dobrze prosperować biznes, w którym właściciel sklepu ze zdrową żywnością jedzenie z fastfoodu zagryza suplementami diety z apteki, pali jak smok, a klientom proponuje zdrową żywność – mówi Olędzka.

Rozwojowi sieci nie przeszkadzają doniesienia o spowolnieniu gospodarczym. We wrześniu został otwarty franczyzowy sklep Żółty Cesarz w Toruniu, a w listopadzie dołączy do niego placówka własna w Warszawie.

- Liczba osób chcących żyć zdrowo i zdrowo się odżywiać ciągle rośnie. Zważywszy na intensywny rozwój rynku żywności ekologicznej za granicą, Polska również powinna doczekać się boomu na tego rodzaju produkty. Cały czas zgłaszają się nowi chętni na franczyzę, a liczba klientów utrzymuje się na stałym poziomie. Ludzie myślą, że skoro instrumenty finansowe nie są pewnym i bezpiecznym sposobem na inwestowanie, to założenie sklepu pozwoli im bezpiecznie zainwestować gotówkę oraz zapewnić utrzymanie dla siebie i członków rodziny – wyjaśnia Agnieszka Olędzka, właścicielka sieci Żółty Cesarz.

Koszt uruchomienia własnego sklepu ze zdrową żywnością z logo Żółtego Cesarza to ok. 70 tys. zł. Opłata za przystąpienie do sieci wynosi 8 tys. zł, zaś opłata marketingowa to 300 zł miesięcznie. Franczyzobiorca samodzielnie poszukuje lokalu o powierzchni 60-100 m2.

(mak)

See in catalogue

Featured franchises

Brands from the same sector

Franchise Logo

Franchise name

Sports articles

Price icon 15,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Partnership

Price icon 10,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Master licenses

Price icon 7,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Franchise

Price icon 5,000 €