Wyposażenie za 1 zł

Young Engineers fit for a Prince
00:00
03:42

Pomoc polega przede wszystkim na sfinansowaniu sprzętu gastronomicznego, który stanowi gros wszystkich kosztów związanych z otwarciem lokalu. – Nowi partnerzy przez rok płacą symboliczną złotówkę za dzierżawę sprzętu. Gdy po 12 miesiącach pizzeria umocni swoją pozycję na rynku, opłata za sprzęt rozkładana jest na dogodne raty, a urządzenia stają się własnością franczyzobiorcy – mówi Marcin Ciesielski, właściciel sieci 105-Stopiątka.

Franczyzobiorcy mogą liczyć na kompleksowe wyposażenie zaplecza kuchennego m.in. w zmywarki, piece, ekspresy do kawy. Partnerzy mogą również skorzystać z kredytu kupieckiego na produkty spożywcze pochodzące od ogólnopolskich dostawców.
– Zasady finansowania restauracji ustalamy indywidualnie z każdym nowym partnerem. Dopasowujemy pomoc do potrzeb nowych franczyzobiorców, która czasami dotyczy ponadstandardowych czynności – mówi Marcin Ciesielski.

Firma nie pobiera opłaty za przystąpienie do sieci oraz opłaty marketingowej. Istnieje za to opłata bieżąca za funkcjonowanie w sieci w wysokości 1 tys. zł. Według zapewnień Marcina Ciesielskiego lokale 105-Stopiątka są rentowne po trzech miesiącach od otwarcia, natomiast zwrot z inwestycji następuje mniej więcej po 1-1,5 roku działalności.

(mk)

Author
Magdalena Kurda
doradca we franczyzie

See in catalogue

Featured franchises

Brands from the same sector

Franchise Logo

Franchise name

Sports articles

Price icon 15,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Partnership

Price icon 10,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Master licenses

Price icon 7,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Franchise

Price icon 5,000 €