Polska wschodnia na diecie
Mimo posiadanych 150 centrów dietetycznych nadal są w Polsce miejsca, gdzie Naturhouse szuka franczyzobiorców.
Pierwsze w Polsce Centrum Dietetyczne Naturhouse powstało w 2006 roku w Gdyni. Placówek hiszpańskiego konceptu przybywa od tamtego czasu systematycznie. W 2007 roku sieć liczyła 17 punktów, w 2009 – 50, w 2012 przekroczyła 100, by w tej chwili mieć ich 150.
- Ostatnią miejscowością w jakiej powstało Centrum Dietetyczne Naturhouse były Skierniewice. Cały czas aktywnie poszukujemy franczyzobiorców z całej Polski, jednak szczególną uwagę przykładamy do rozwoju sieci we wschodniej Polsce. Jesteśmy zainteresowani nawiązaniem współpracy miedzy innymi w takich miastach jak Biała Podlaska, Lublin, Zamość, Chełm i Krosno - ta część Polski posiada jeszcze naszym zdaniem i zdaniem naszych przyszłych franczyzobiorców ogromy potencjał możliwości, które jak do tej pory pozostają niewykorzystane - mówi Rafał Kamieniak, kierownik regionalny Naturhouse.
Od samego początku rozwoju w naszym kraju sieć wykorzystuje franczyzę. Przez pierwszy rok działalności Naturhouse pozyskał 15 franczyzobiorców, zaś obecnie może się pochwalić liczbą blisko 140 partnerów. By otworzyć własną placówkę pod szyldem sieci nie trzeba być wykształconym dietetykiem. Centrum Dietetyczne można prowadzić czystko biznesowo i zatrudniać odpowiednich ekspertów. Szkolenia przed rozpoczęciem działalności oraz w trakcie jej prowadzenia, pomagają rozwijać biznes wedle ujednoliconych wytycznych.
Know-how firmy jest wypracowany przez lata system, oparty na dokładnej analizie antropometrycznej osoby walczącej z nadwagą, indywidualnym programie i systematyczności. Cotygodniowe wizyty u specjalisty pozwalają na monitorowanie procesu odchudzania i sygnalizowanie wszelkich spostrzeżeń klienta. Za korzystanie z rozwiązań sieci franczyzobiorca musi uiszczać 2,4 tys. zł co roku.
Samo przystąpienie do Naturhouse to inwestycja rzędu 65-90 tys. zł. Potencjalny partner musi dysponować lokalem o powierzchni ok. 50 m2, w dobrej lokalizacji oraz z witryną sklepową. W ramach przygotowań, zarządzania placówką, działań marketingowych czy zatrudniania wykwalifikowanego personelu pomocą służy kierownik regionalny sieci. Każdy franczyzobiorca ma zagwarantowaną wyłączność na działanie w wyznaczonej strefie.
(boa)
Wyróżnione franczyzy
Żabka
Sklepy typu convenience
Nest Bank
Placówki bankowe
Synevo Punkty Pobrań
Punkty pobrań badań labolatoryjnych
Carrefour
Sklepy convenience, minimarkety, supermarkety
Kurcze Pieczone
Punkty gastronomiczne z daniami z drobiu
Xtreme Fitness Gyms
Kluby fitness/siłownie
Yasumi Instytut Zdrowia i Urody
Gabinety kosmetyczne, hotele i obiekty SPA
DDD Dobre Dla Domu
Sklepy z podłogami i drzwiami
So Coffee
Kawiarnie
Santander
Placówki bankowe
Z OSTATNIEJ CHWILI
POKAŻ WSZYSTKIE
Dobra decyzja
Sabina Pruski pracowała w pizzerii Tibesti2go kiedy pojawiła się oferta objęcia lokalu we franczyzę. Skorzystała z niej.
Subskrybuj magazyn pomysłów na biznes
Rozważasz otwarcie firmy? Zrób sobie prezent na święta i zasubskrybuj magazyn "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się...
Z głową do peruk i do biznesu
Peruki przestały być niszowym gadżetem i takim także biznesem. Klienci poszukują gotowych peruk w sklepach internetowych oraz robionych w...
Czym zajmuje się Rada Franczyzobiorców Żabki?
Rada Franczyzobiorców Żabki ma już blisko 15-letnią tradycję. Jak układa się współpraca na linii Rada – centrala i co konkretnego z...

