Biznes na wsi i w mieście
Ponad połowa nowych sklepów Delikatesy Centrum jest otwierana przez dotychczasowych franczyzobiorców sieci.
Właścicielem Delikatesów Centrum jest Eurocash Franczyza. Sieć liczy obecnie ponad 800 sklepów, wszystkie prowadzone są przez franczyzobiorców, a wielu z nich prowadzi po kilka placówek. Delikatesy Centrum można otworzyć nawet w miejscowości liczącej mniej niż 2 tys. mieszkańców. Chociaż sieć stawia głównie na niewielkie miejscowości, to delikatesy powstają również w największych miastach, takich jak Warszawa, czy też miasta aglomeracji śląskiej.
- Franczyzobiorca Delikatesów Centrum może liczyć na pełne wsparcie i doradztwo na każdym etapie prowadzenia biznesu - od wyboru lokalizacji sklepu, przez jego wyposażenie, przygotowany i sprawdzony model handlowy, aż po zaopatrzenie i logistykę - mówi Waldemar Jezierski, menedżer ds. relacji z franczyzobiorcami Eurocash Franczyza. - Wiemy jak ważne dla prowadzenia biznesu jest regionalne otoczenie konkurencyjne, dlatego nasi partnerzy mogą poszerzać swoją ofertę o produkty lokalne.
Sklepy działające pod logo Delikatesów Centrum mają średnio 250 m2. Do sieci mogą przystąpić właściciele już działających sklepów oraz osoby, które dysponują odpowiednim lokalem i dopiero chciałyby założyć sklep spożywczy. Franczyzodawca posiada także własną bazę lokali. Franczyzobiorcy oraz ich personel uczestniczą w zajęciach Akademii Umiejętności, która obejmuje szkolenia oraz system motywacyjny przewidujący nagrody dla uczestników szkoleń.
- Dla moich pracowników szczególnie ważne są szeroko rozumiane szkolenia produktowe. To dlatego, że o pozycji sklepu na lokalnym rynku decyduje w dużej mierze oferta artykułów świeżych oraz wiedza o tym, jak produkty te przechowywać i prezentować klientom. Dla osób, które do niedawna były bezrobotnymi takie szkolenia to szansa zdobycia nowych kwalifikacje, które na pewno w przyszłości zaprocentują – mówi Małgorzata Rostkowska, franczyzobiorca Delikatesów Centrum z Janowa Lubelskiego.
(mak)
ZOBACZ W KATALOGU
Wyróżnione franczyzy
Kurcze Pieczone
Punkty gastronomiczne z daniami z drobiu
Carrefour
Sklepy convenience, minimarkety, supermarkety
Synevo Punkty Pobrań
Punkty pobrań badań labolatoryjnych
Xtreme Fitness Gyms
Kluby fitness/siłownie
Nest Bank
Placówki bankowe
Żabka
Sklepy typu convenience
Santander
Placówki bankowe
Yasumi Instytut Zdrowia i Urody
Gabinety kosmetyczne, hotele i obiekty SPA
DDD Dobre Dla Domu
Sklepy z podłogami i drzwiami
So Coffee
Kawiarnie
Inne koncepty z branży art. spożywcze i FMCG
Al.Capone
Sklepy z alkoholem
Ale Animale Polskie Sklepy Zoologiczne
Sklepy zoologiczne
Auchan
Sklepy spożywcze
Candy Pop
Sklepy ze słodyczami i przekąskami
Carrefour
Sklepy convenience, minimarkety, supermarkety
Chorten
Sklepy spożywcze
Czas na Herbatę
Sklepy z herbatą i akcesoriami
Duży Ben Market Alkoholowy
Sklepy z alkoholem
Husse
Karma i produkty dla psów i kotów
Intermarché (Grupa Muszkieterów)
Supermarkety spożywcze
Mistrz Piekarz
Przyczepy z pieczywem
Oskroba
Sklepy piekarnicze
Pierrot Woda Źródlana
Dystrybucja wody i napojów
Piko24
Sklepy autonomiczne
Polska Sieć Handlowa Lewiatan
Sklepy spożywcze
Stokrotka
Supermarkety spożywcze
Unikat Woda i Napoje
Dystrybucja wody i napojów
Żabka
Sklepy typu convenience
Z OSTATNIEJ CHWILI
POKAŻ WSZYSTKIE
Dobra decyzja
Sabina Pruski pracowała w pizzerii Tibesti2go kiedy pojawiła się oferta objęcia lokalu we franczyzę. Skorzystała z niej.
Subskrybuj magazyn pomysłów na biznes
Rozważasz otwarcie firmy? Zrób sobie prezent na święta i zasubskrybuj magazyn "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się...
Z głową do peruk i do biznesu
Peruki przestały być niszowym gadżetem i takim także biznesem. Klienci poszukują gotowych peruk w sklepach internetowych oraz robionych w...
Czym zajmuje się Rada Franczyzobiorców Żabki?
Rada Franczyzobiorców Żabki ma już blisko 15-letnią tradycję. Jak układa się współpraca na linii Rada – centrala i co konkretnego z...


