Soczysty biznes

Get Green startuje z franczyzą. Pierwsi biorcy licencji, którzy poprowadzą bar z koktajlami, mogą liczyć na niższe opłaty.
Bary Get Green oferują zielone koktajle (tzw. green smoothies), świeże soki, kanapki oraz sałatki. Koncept wpisuje się w rosnącą świadomość zdrowego stylu życia, w zgodzie z naturą.
- Nasze produkty są w pełni naturalne, niedosładzane i bez sztucznych dodatków. Bazujemy na świeżych owocach - łączymy je z zielonymi liśćmi takimi jak szpinak, jarmuż, natka, sałata czy algi. Get Green to koncept przyjazny diabetykom, klienci w naszym menu znajdą wyliczone jednostki żywieniowe - mówi Dorota Brzozowiec, właścicielka firmy Make Business.
Firma posiada na razie jeden lokal na Pasażu Ursynowskim w Warszawie ale ze względu na duże zainteresowanie produktem oraz zapytaniami od potencjalnych franczyzobiorców firma w październiku 2013 weszła na rynek z ofertą franczyzową.
- Miesiąc temu opracowaliśmy system franczyzowy Get Green, jesteśmy na etapie poszukiwania franczyzobiorców. Równocześnie prowadzimy negocjacje dotyczące powierzchni w trzech różnych galeriach handlowych. Naszym celem jest stworzenie ogólnopolskiej sieci smoothie barów - wyjaśnia Dorota Brzozowiec.
Wprowadzony system franczyzowy przewiduje dwie formy współpracy - wyspę handlową o powierzchni 12 m2 oraz pełnowymiarowy bar (optymalna powierzchnia 60 m2). Kwota inwestycji w wyspę w galerii handlowej, wraz z pełnym wyposażeniem, wyniesie ok. 80 tys. zł. Franczyzodawca deklaruje wprowadzenie obniżonych opłat dla pierwszych zainteresowanych ofertą. Get Green pomaga w zakresie znalezienia powierzchni oraz negocjacji umowy najmu.
- Jesteśmy nastawieni na otwieranie wysp w galeriach handlowych, chociaż mamy już w planie utworzenie lokalu przy jednej z głównych warszawskich ulic. Franczyzobiorcom oferujemy wyłączność terytorialną oraz wsparcie przy organizacji imprez plenerowych, zapewniając sprzęt oraz niezbędne wyposażenie – dodaje Dorota Brzozowiec.
Franczyzodawca bardzo starannie przygotował swoją ofertę. Czy jednak to wystarczy? Segment zdrowej - „zielonej” - gastronomii staje się coraz bardziej konkurencyjny, o czym może świadczyć obecność na rynku takich marek, jak Dr Bardadyn czy Green Way. Obie posiadają już po kilka placówek, co oznacza że zostały przetestowane w różnym otoczeniu biznesowym.
(jt)
See in catalogue

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Master licenses
Featured franchises

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Master licenses
Brands from the same sector

Franchise name
Sports articles

Franchise name
Partnership

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Franchise
News

Eaque ipsa quae ab illo inveore veritatis et qu eaque ipsa qua...
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inven...

Eaque ipsa quae ab illo inveore veritatis et qu eaque ipsa qua...
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inven...

Eaque ipsa quae ab illo inveore veritatis et qu eaque ipsa qua...
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inven...

Eaque ipsa quae ab illo inveore veritatis et qu eaque ipsa qua...
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inven...