Napiwek dla restauratora

Young Engineers fit for a Prince
00:00
03:42

Jakie muszą być spełnione warunki, aby restaurację regularnie odwiedzali klienci?
Restauracje Sphinx, Chłopskie Jadło i Wook znajdują się zarówno w galeriach handlowych, jak i w centrach miast. Optymalna powierzchnia lokalu franczyzowego to 150 m2, ale nie bez znaczenia pozostaje jego otoczenie. Restauracja powinna znajdować się w okolicy o dużym natężeniu ruchu pieszego i posiadać duże witryny. Istotna jest także możliwość uruchomienia przy niej ogródka letniego.

Czy sukces restauracji leży tylko w jej atrakcyjnej lokalizacji?
Od potencjalnych franczyzobiorców nie wymagamy doświadczenia w gastronomii, mile widziane jest jednak doświadczenie w prowadzeniu własnej działalności gospodarczej. Oczekujemy także osobistego zaangażowania w biznes oraz znajomości rynku lokalnego, na którym będzie funkcjonowała restauracja. Osoba zainteresowana naszymi konceptami decyduje się na trwającą minimum pięć lat współpracę. W 2013 roku uruchomiliśmy już 12 restauracji.

Co, w zamian za pobieraną co miesiąc opłatę franczyzową, otrzymują partnerzy Sfinks Polska?
Nadzorujemy proces inwestycyjny lokalu i umożliwiamy korzystanie ze sprawdzonych wykonawców oraz dostawców wyposażenia. Franczyzobiorcy otrzymują księgę receptur, korzystają z centralnie realizowanych dostaw produktów w atrakcyjnych cenach. Duże znaczenie mają korzyści związane ze wspólnymi działaniami reklamowymi, których pojedyncza restauracja nie ma możliwości zorganizować, na przykład reklama telewizyjna.

rozmawiał (dw)

See in catalogue

Featured franchises

Brands from the same sector

Franchise Logo

Franchise name

Sports articles

Price icon 15,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Partnership

Price icon 10,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Master licenses

Price icon 7,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Franchise

Price icon 5,000 €