PRL w każdym mieście

Young Engineers fit for a Prince
00:00
03:42

PRL Klub to sieć klubów tanecznych, w których kultowa epoka PRL przeplata się z klimatyczną muzyką z końca ubiegłego stulecia. Wystrój nawiązuje do historii robotniczego miasta. W menu znajdują się tradycyjne „zagryzki” takie jak zimne nóżki i tatar. Jakie czynniki według właścicieli konceptu decydują o sukcesie lokalu?
- Powodzenie każdego klubu zależy od tego jak jest on postrzegany przez gości. Niestety czasami przykłada się bardzo dużą uwagę do wystroju lokalu a zdecydowanie mniejszą do poziomu świadczonych usług. My stawiamy przede wszystkim na wysoką jakość. Odnosi się to zarówno do obsługi klientów, jak i do sprzedawanych produktów – mówi Mateusz Beda, współwłaściciel sieci PRL Klub.

Pod marką PRL Klub działają obecnie trzy placówki: jedna własna i dwie franczyzowe. Do końca 2014 roku sieć może powiększyć się o kolejne dwa kluby.
- Otwieramy lokale, które mają generować zyski przez wiele lat. Chcemy, aby nasi partnerzy biznesowi osiągali z roku na rok coraz  lepsze wyniki, dlatego zdecydowanie stawiamy na jakość otwieranych placówek, a nie na ich liczbę – tłumaczy franczyzodawca.

Franczyzowe PRL Kluby mogą być otwierane zarówno w dużych miastach, jak i w małych miejscowościach.
- Przygotowaliśmy dwa rozwiązania, które można łatwo dopasować do oczekiwań naszych franczyzobiorców: koncept PRL Klub Prestige, w którym dużą uwagę przykładamy do utrzymania wysokiej jakości w każdym obszarze działalności oraz koncept PRL Klub, którego konstrukcja biznesowa wynika z optymalnego kompromisu jakości i ceny – mówi Mateusz Beda.

Pod szyldem PRL Prestige powstają lokale o powierzchni min. 200 m2, w prestiżowych lokalizacjach dużych miast. Inwestycja w klub liczący 220 m2 wynosi ok. 100 tys. zł. Franczyzobiorca uiszcza wstępną opłatę licencyjną w wys. 15 tys. zł, a potem co miesiąc odprowadza do centrali 1,5 tys. zł bieżącej opłaty franczyzowej. Roczna składka marketingowa wynosi 4 tys. zł.

Dla potencjalnych partnerów marki PRL Klub franczyzodawca przygotował niskokosztowy koncept gastronomiczny. W mniejszych miastach uruchamiane będą lokale o powierzchni min. 100 m2. Kwota inwestycji w 100-metrowy lokal PRL Klub wynosi min. 45 tys. zł. Do tego dochodzą: comiesięczna opłata bieżąca w wys. 1,2 tys. zł i roczna składka na fundusz marketingowy – 3 tys. zł. Dawca licencji PRL Klub nie pobiera wstępnej opłaty licencyjnej.

W ramach współpracy franczyzobiorca otrzymuje m.in. pomoc zarówno w uruchomieniu lokalu, jak i w trakcie prowadzenia działalności, współpracę ze sprawdzonymi dostawcami, wsparcie w akcjach marketingowych, pomoc i doradztwo w wyborze lokalizacji, możliwość skorzystania z grupy remontowo-budowlanej oraz rozwiązania aranżacji wnętrza optymalizujące koszty remontu.

 

 

See in catalogue

Brands from the same sector

Franchise Logo

Franchise name

Sports articles

Price icon 15,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Partnership

Price icon 10,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Master licenses

Price icon 7,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Franchise

Price icon 5,000 €