Pizza z przyczepy

Foodtruck z burgerami lub kawą? Znamy. Pizza Local proponuje mobilną pizzerię.
Mobilny piec opalany drewnem, w którym można wypiekać m.in. pizzę, to dobry pomysł na biznes, także poza sezonem wakacyjnym - twierdzą właściciele konceptu Local Pizza. Przedsiębiorcy zainteresowani zakupem mobilnego pieca zainstalowanego w przyczepie otrzymują dokumentację, którą należy złożyć w Sanepidzie przed rozpoczęciem działalności oraz know-how na temat zasad prowadzenia mobilnego punktu gastronomicznego. Firma organizuje również warsztaty z pizzerem, który w ciągu 2 dni uczy, jak przygotowywać potrawy w piecu.
- Na szkoleniu przekazujemy praktyczne informacje, m.in. dotyczące wyrabiania ciasta, nakładania półproduktów, wypieku w piecu opalanym drewnem, zachowania zasad bezpieczeństwa. Jednocześnie wdrażamy uczestników szkolenia w temat prowadzenia biznesu w gastronomii. Na zakończenie partner ma już solidne podstawy, by bez obaw zacząć działać w gastronomii – zapewnia Anna Radosz, specjalista ds. rozwoju marki Local Pizza.
Taka forma gastronomi daje dużą dowolność wyboru lokalizacji. Można działać w kurortach turystycznych: nad morzem, jeziorem czy przy stoku narciarskim. Mobilna gastronomia coraz częściej jest też stałym elementem różnych wydarzeń kulturalnych - pikników, targów śniadaniowych czy festiwali.
- Z rozmów prowadzonych z partnerami wynika, że ci nastawiają się głównie na obsługę imprez weekendowych, pikników i innego rodzaju eventów. Kontrahentom udostępniamy kontakty do firm zajmujących się imprezami masowymi, jak targi z dobrą żywnością czy imprezy miejskie. Zgłaszają się do nas również osoby mające działki w dogodnych lokalizacjach, bo mobilna gastronomia jest świetnym pomysłem na dodatkowe wykorzystanie niewielkiej posesji – podpowiada Anna Radosz.
Przyczepa z piecem waży 1300 kg, z czego większą część wagi stanowi szamotowy piec o średnicy 130 cm. Jednorazowo można w nim wypiec od 2 do 4 sztuk pizzy w trzy minuty. W mobilnym piecu opalanym drewnem, oprócz pizzy, można przyrządzać także pieczywo, ryby, warzywa i mięso. Dawca licencji deklaruje dużą elastyczność w stosunku do oczekiwań klientów, brak opłaty wstępnej oraz opłat stałych.
Anna Wrona
See in catalogue

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Master licenses
Brands from the same sector

Franchise name
Sports articles

Franchise name
Partnership

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Franchise
News

Eaque ipsa quae ab illo inveore veritatis et qu eaque ipsa qua...
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inven...

Eaque ipsa quae ab illo inveore veritatis et qu eaque ipsa qua...
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inven...

Eaque ipsa quae ab illo inveore veritatis et qu eaque ipsa qua...
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inven...

Eaque ipsa quae ab illo inveore veritatis et qu eaque ipsa qua...
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inven...