Gastronomia

Jak otworzyć pizzerię?
Da Grasso nie tylko otwiera nowe lokale, ale też ma propozycję dla już działających restauratorów.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Biznes z bubble tea
Katarzyna Bakalarczyk współpracę z Crazy Bubble zaczynała od pracy w jednym z punktów marki. Z czasem została jej franczyzobiorczynią. Czy...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Słodki biznes
– Pączkarnie, w przeciwieństwie do lodziarni, nie działają sezonowo, dzięki czemu przynoszą zyski przez cały rok – podkreśla Wojciech...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Marzenie o gastronomii
Mykola i Yana Maksymiv od półtora roku prowadzą we Wrocławiu pizzerię Gruby Benek. Jak układa im się współpraca z franczyzodawcą?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Wynajem - inwestycja przyjazna przedsiębiorcom
Czy można przetestować biznes, a później w niego zainwestować?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Przepis na donuty
La Donuteria szuka w Polsce zarówno indywidualnych franczyzobiorców, jak masterfranczyzobiorców. Ile trzeba zainwestować w biznes?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Gruzińskie smaki w nowych miejscach
W Chinkalni sporo się dzieje. Marka wkrótce otwiera kolejną franczyzową restaurację. W następnych planach są dwa lokale własne.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Biznes bez cukru
– Świadomość Polaków dotycząca trendów żywieniowych jest coraz wyższa. To sprzyja rozwojowi naszego konceptu – mówi Karol Babicz,...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Koncepty do wyboru
Franczyzobiorcy New York Hot Dog mają do wyboru kilka formatów, w których mogą działać. Dodatkowo licencjodawca uruchamia dwa zupełnie nowe...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Nadchodzi czas na lody
W ubiegłym roku marka Mini Melts miała ok. 800 stoisk z lodami. Jaki będzie ten sezon?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Teraz spada, ale wzrośnie
– W 2022 roku zaobserwujemy spadek wartości zamówień z dowozem, ale już w 2025 roku rynek pobije pandemiczny rekord i przebije pułap 10 mld...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Wujek Wania zamiast McDonald's?
Rosjanie chcą podrobić McDonald's? Nieco zmodyfikowane logo i nazwa Wujek Wania miałyby zastąpić szyldy światowej sieci w Rosji.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Własny biznes w nowym kraju
Lidia Zakrevska i jej mąż Konstantin od dwóch lat prowadzą swój biznes pod szyldem Fit Cake. Jak odnaleźli się w polskiej rzeczywistości...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Nowa franczyza w gastronomii
Białostocka marka gastronomiczna Boston Wings & Pizza zaczęła rozwój poprzez franczyzę. Proponuje franczyzobiorcom różne formaty...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
31 pomysłów na biznes w gastronomii
Gastronomia ma za sobą kolejny trudny rok. Najsilniejsi jednak przetrwali i znaleźli sposób na funkcjonowanie w nowych warunkach rynkowych....
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Sto punktów Bafra Kebab w Polsce
Eryk Pisarski zainwestował w punkt Bafra Kebab niewiele ponad pół roku temu. Osiągane zyski zachęciły go do szybkiego otwarcia kolejnej...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Mała gastronomia, dobry biznes
W marcu marka Cukrem i Solą otwiera trzy nowe punkty franczyzowe. Ile trzeba zainwestować w przyczepę gastronomiczną pod tym szyldem?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Przepis na ramen
Franczyzodawca Sushi Kushi uruchamia nowy koncept gastronomiczny. Tym razem z ramenem w roli głównej.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Łatwiej o własny biznes
Sieć Bafra Kebab otworzyła już ponad 100 punktów. W 2022 roku franczyzodawca zamierza podwoić tę liczbę. Mają w tym pomóc nowe zasady...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Zarób w sezonie na cały rok
Stoiska Ice'n'go sprzedają lody mrożone ciekłym azotem. Jeśli ktoś chciałby już w tym roku zarabiać, prowadząc taki biznes, powinien...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJFeatured franchises

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Master licenses