Gastronomia

Sushi w wersji take away
z kraju | 26.04.2021

Sushi w wersji take away

Franczyzodawca Sushi World chce otwierać trzy lokale franczyzowe miesięcznie. Jak przygotowuje licencjobiorców do prowadzenia biznesu?

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Jak zarobić na diecie pudełkowej
pytanie tygodnia | 25.04.2021

Jak zarobić na diecie pudełkowej

– Catering dietetyczny okazał się covidoodporny – zapewnia Aneta Jaremkowska, franczyzodawczyni Fit & Food Catering.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Zdrowa Krowa przyjmuje gości
z kraju | 14.04.2021

Zdrowa Krowa przyjmuje gości

Zdrowa Krowa otworzyła część swoich lokali, pomimo trwającego lockdownu gastronomii. Jak wygląda praca otwartych restauracji i czy klienci...

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Czy opłaca się sprzedawać kukurydzę?
z kraju | 12.04.2021

Czy opłaca się sprzedawać kukurydzę?

Kukurydza w różnych smakach to menu nowego konceptu franczyzowego Crazy Corn.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Inwestycja w McDonald's
mój franchising | 09.04.2021

Inwestycja w McDonald's

Sylwia Diaków-Hrycyk prowadzi cztery restauracje pod szyldem McDonald's, Karolina Sokół trzy. Jaką drogę przeszły, zanim zostały...

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Biznes dla młodych i odważnych
pytanie tygodnia | 06.04.2021

Biznes dla młodych i odważnych

Studiuje, jest młoda i pełna zapału. O pierwszym biznesie w bardzo młodym wieku opowiada Natalia Pigło, świeżo upieczona franczyzobiorczyni...

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Sezon na lody
z kraju | 05.04.2021

Sezon na lody

Franczyzodawca Lodów Bonano i Wytwórni Lodów Polskich „u Lodziarzy” spodziewa się dobrego sezonu. Wchodzi w niego m.in. z nowym formatem...

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Zarabiaj na słodyczach bez cukru
z kraju | 29.03.2021

Zarabiaj na słodyczach bez cukru

Jaki jest popyt na zdrowe słodycze? Franczyzodawca Ciacho bez Cukru zapewnia, że spory – co przekłada się na powodzenie biznesu.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Dwa biznesy pod jednym dachem
pytanie tygodnia | 22.03.2021

Dwa biznesy pod jednym dachem

– Połączenie dwóch konceptów pozwala poszerzyć ofertę i zoptymalizować koszty działalności – mówi Tomasz Jench, franczyzodawca New...

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Stava ma rekord, więc szuka partnerów
z kraju | 19.03.2021

Stava ma rekord, więc szuka partnerów

Przychody firmy gastro-kurierskiej Stava w styczniu 2021 roku były rekordowe – sprzedaż osiągnęła poziom 2 mln zł. Firma otwiera oddziały...

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Biznes za 55 tys. zł
z kraju | 15.03.2021

Biznes za 55 tys. zł

Kurczak z rożna nie wystraszył się pandemii. Pomimo lockdownu gastronomii, punkty Kurcze Pieczone cały czas pracują.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Lodolandia startuje z kolejnym sezonem
z kraju | 10.03.2021

Lodolandia startuje z kolejnym sezonem

Lodolandia rozpoczyna przygotowania do sezonu wiosenno-letniego i nawiązuje współpracę z osobami, które szukają pomysłu na dochodowy biznes.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Pizzerie wygrywają z pandemią
z kraju | 04.03.2021

Pizzerie wygrywają z pandemią

Branża gastronomiczna od wielu miesięcy mierzy się z kryzysem. Ale są marki, które się przed nim obroniły.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Czy da się zarobić na sprzedaży zup?
z kraju | 02.03.2021

Czy da się zarobić na sprzedaży zup?

Na lokal serwujący zupy trzeba wydać min. 50 tys. zł. Jak szybko zwróci się inwestycja?

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Otwieramy małą gastronomię
z kraju | 23.02.2021

Otwieramy małą gastronomię

Franczyzodawca Cukrem i Solą zapewnia, że jego koncept od pierwszego miesiąca przynosi zyski. Na czym polega ten biznes?

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Inwestycja w sushi
z kraju | 16.02.2021

Inwestycja w sushi

W ubiegłym roku obroty sieci Koku Sushi wzrosły o 37 proc. Franczyzobiorca musi mieć co najmniej 40 tys. zł na inwestycję w restaurację pod...

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Interes nie tylko w tłusty czwartek
z kraju | 11.02.2021

Interes nie tylko w tłusty czwartek

Właściciele Wytwórni Pączków Piekarczyk postawili sobie za cel tak unowocześnić koncept, żeby zarabiał nawet podczas pandemii. Czy im...

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Sushi bez ryby
z kraju | 08.02.2021

Sushi bez ryby

Cudo Vegan Sushi chce przekonać Polaków do wegańskiego sushi. Kto może zostać franczyzobiorcą marki?

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Nie osiadamy na laurach
pytanie tygodnia | 04.02.2021

Nie osiadamy na laurach

– Już niedługo zaczynamy testy dwóch nowych konceptów – zapowiada Krzysztof Olesiak, prezes Sweet Gallery.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Pizzeriom rosną obroty
z kraju | 03.02.2021

Pizzeriom rosną obroty

Pizza Factory ma już na koncie pierwsze tegoroczne otwarcie. Nowi franczyzobiorcy mogą liczyć na promocję.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow

Featured franchises