Gastronomia

Pieniądze od inwestorów
Stava zakończyła emisję akcji. Pozyskała od inwestorów 3,4 mln zł. Na co planuje je przeznaczyć?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Gastronomia się buntuje
Otwieramy – stwierdzili przedsiębiorcy z branży gastronomicznej i hotelarskiej. Pomimo zakazu niektórzy zaczynają odmrażać swoje biznesy....
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Restauracja po gruzińsku
– Nie wymagamy od kandydatów na franczyzobiorców doświadczenia w biznesie ani w gastronomii – mówi Piotr Greczanowski z Chinkalnii.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Własna lodziarnia we franczyzie
Franczyzodawca Lodów Bonano i Wytwórni Lodów Polskich „u Lodziarzy” zapowiada wprowadzenie w tym roku nowego formatu lodziarni.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pizza wchłania pizzę
Domino's Pizza Poland przejmuje sieć pizzerii Dominium.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Obiad z automatu
Posiłki dostarczane do firm – na tym będą zarabiać franczyzobiorcy marki Zjedz. Nie muszą gotować, za to muszą zbudować bazę klientów.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pizzeria w czasach pandemii
Jak pokonać wirusa, który niszczy restauracje? Wyjaśnia Marcin Ciesielski, prezes Mastergrupy, do której należy sieć pizzerii Stopiątka i...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Mała gastronomia z bubble tea
Żaden z partnerów i franczyzobiorców Crazy Bubble nie zamknął biznesu w pandemicznym roku. Co więcej – marka zaczęła rozwój zagraniczny.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pizza w światowym wydaniu
Pizza Hut szuka franczyzobiorców, którzy docelowo chcieliby poprowadzić więcej niż jeden lokal. Ile trzeba zainwestować w międzynarodowy...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Biznes, który daje czas na etat
Są biznesy, które z powodzeniem można łączyć z pracą na etacie. Dodatkowe źródło dochodów zabezpiecza budżet domowy i zwiększa...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Wege na fali
Franczyzodawcy marki Falla nie tylko otwierają kolejne wegańskie restauracje. Uruchomili również nowy koncept.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Debiut w trudnych okolicznościach
Antoni Policht otworzył restaurację pomimo lockdownu gastronomii. Czy nie żałuje swojej decyzji?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Franczyza w startupie
Czy model biznesowy wymyślony w XIX wieku może działać w startupie? Franczyzowa firma Stava udowadnia, że tak.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Wyzwanie podjęte
Gdy Marika Migdal przejmowała swój pierwszy lokal Da Grasso, był on na skraju upadłości. Czy udało jej się wyprowadzić biznes na prostą?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Jeden lokal, dwa biznesy
New York Pizza Department kończy rok z mocnym przytupem. W samym grudniu ma cztery otwarcia, dodatkowo franczyzodawca uruchomił nowy koncept,...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Franczyza bez mięsa
Filip i Alicja Voigt mieli wątpliwości, gdy otwierali wegańską restaurację w stolicy. Czy żałują?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Rozwój na przekór pandemii
Pomimo trwającego ciągle lockdownu gastronomii marka SO! COFFEE otworzyła właśnie nową kawiarnię.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Licencja na kurczaka
Urszula Cieśla pracowała jako księgowa, gdy kolega zaproponował jej wspólne otwarcie lokalu gastronomicznego. Wybrali franczyzę Chilli Mili....
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pizzeria według sprawdzonego przepisu
Stopiątka zwiększa sprzedaż i otwiera kolejne pizzerie. Realizuje też pomysł, który pozwoli franczyzobiorcom zarabiać więcej mimo...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Start w trudnym momencie
Andrzej Stańczyk zainwestował w Bafra Kebab w środku toczącej się pandemii. Co przekonało franczyzobiorcę?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJFeatured franchises

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Master licenses