Gastronomia

Biznes, który zarabia cały rok
Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Polska pizza wchodzi do Egiptu
Marka New York Pizza Department podpisała umowę z masterfranczyzobiorcą w Egipcie. Na przyszły rok zapowiada pierwsze otwarcia na egipskim rynku.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Browar i restauracja w jednym
Połączenie restauracji z produkcją piwa przyciąga klientów. Browar Korona postanowił to wykorzystać.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Franczyza z Kubą Wojewódzkim
Niewinni Czarodzieje TrzyZero to biznes gastronomiczny, którego współwłaścicielem jest Kuba Wojewódzki. Teraz marka szuka franczyzobiorców.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Z korporacji do własnego biznesu
Franczyzobiorca rzucił korporację dla rodziny i rozpoczął własny biznes. Wiosną tego roku otworzył własny punkt Bafra Kebab i już myśli...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Croissanty w roli głównej
– Nasza unikalność przyciąga klientów – mówi Orest Zahrodskyy, franchise manager Lviv Croissants.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Targi Franczyza: Apetyt na biznes
Jak zawsze branża gastronomiczna ma silną reprezentację na Targach Franczyza, które odbędą się 24-26 października w PKiN w Warszawie....
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Wendy's rekrutuje franczyzobiorców w Polsce
Wendy's, międzynarodowa sieć restauracji szybkiej obsługi z siedzibą w Stanach Zjednoczonych, ogłosiła niedawno plany ekspansji na kilka...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Biznes dla ludzi z pasją
Co drugi przedsiębiorca decydujący się na franczyzę Fit Cake wybiera tę markę jako swój pierwszy krok w biznesie. Dlaczego?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Biznes, który bije rekordy
Ile może zarobić franczyzobiorca, prowadząc jeden punkt Bafra Kebab?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Jak odnieść sukces w biznesie?
– To, że wchodzicie we franczyzę, nie jest gwarancją sukcesu. Gwarancją sukcesu jesteście wy – mówi Wojciech Goduński, twórca kanału...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Czekolada we franczyzie
– Nie podejmujemy współpracy z każdym zainteresowanym, musimy mieć poczucie dużego prawdopodobieństwa, że partner sobie poradzi – mówi...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Azjatyckie combo
Otwierając kilka marek gastronomicznych pod jednym dachem można sporo zaoszczędzić na inwestycji. Taką możliwość daje franczyzodawca Sushi...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Jak otworzyć punkt z fast foodem?
Cukrem i Solą w lipcu otworzyło trzy nowe lokalizacje. Większość punktów marki działa w formacie przyczep gastronomicznych.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Wine bar we franczyzie
Czy na serwowaniu wina można zrobić biznes? Właściciele Subtilité Wine & Bar przekonują, że tak. Swoim sprawdzonym pomysłem na biznes...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pączek w roli głównej
– Staramy się wybierać jak najlepsze lokalizacje, aby pączkarnie już od pierwszych dni funkcjonowania były rentowne – podkreśla Jacek...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Nowa marka w segmencie street food
Good Chicken to nowa marka franczyzowa na polskim rynku z ofertą chrupiących kurczaków, skrzydełek, stripsów i nuggetsów.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Wendy's zmierza w stronę Polski
Marka Wendy’s zamierza otworzyć setki restauracji na nowych europejskich rynkach. Chce też wejść do Polski.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Restauracja z kuchnią gruzińską
Chinkalnia otworzyła w tym roku już trzy nowe restauracje. Z jaką inwestycją muszą się liczyć franczyzobiorcy marki?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Na lodach można zarobić
Przepis na prowadzenie zyskownej lodziarni jest tak samo złożony, jak receptura lodów. Franczyzodawca Lodolandia & Kołacz na Okrągło dzieli...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJFeatured franchises

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Master licenses