Gastronomia

Biznes całą dobę
Seta Disco to lokale nawiązujące do PRL-u, ale w nowoczesnym wydaniu. Co to znaczy?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Kebap ma chrapkę na więcej
Berlin Döner Kebap otworzył 47. lokal. Do połowy tego roku franczyzodawca chce rozbudować sieć do 50 placówek.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Licencja bez mięsa
– Coraz więcej osób, nawet takich, które na co dzień spożywają mięso, rozsmakowuje się w naszych wegańskich burgerach – mówi Marcin...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Tajskie będą lepsze?
Firma Wojtex likwiduje markę Mangatto, a w zamian wprowadza na rynek lodziarnie Tairoll, serwujące lody tajskie.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Przepis na krewetki
Shrimp House w najbliższych planach ma trzy kolejne otwarcia. W bistro serwujące dania z krewetek, trzeba zainwestować min. 400 tys. zł.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Do lodów, gotowi, start!
– Kto chce zarabiać na sprzedaży lodów już od wiosny, musi się pospieszyć – mówi Marcin Olesiak, prezes spółki Sweet Gallery.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Zaproszenie na kawę
Jedna z największych polskich sieci kawiarni planuje w tym roku otworzyć 10 kolejnych lokali franczyzowych.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Otwieramy pierogarnię
Wydatek na lokal Pierogarni Stary Młyn nie jest mały. Jak sprawić, by każda zainwestowana złotówka miała szansę się zwrócić?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Spaghetti w Dubaju
Makarun Spagehetti and Salad otwiera lokal w Dubaju. Będzie jedynym działającym na tamtejszym rynku polskim street foodem.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Licencja na pizzę
Sieć Gruby Benek właśnie szykuje się do kolejnych otwarć. Jaką ma ofertę dla franczyzobiorców?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Sushi ma się dobrze
Koku Sushi w ubiegłym roku otworzyło sześć lokali. Ile trzeba zainwestować w sushi-bar lub restaurację?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Gastronomia rozsmakowała się we franczyzie
Gastronomia jest ciągle najmocniej rozwijającą się branżą we franczyzie. W ubiegłym roku w tym segmencie rynku przybyło 25 nowych sieci.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Nowa burgerownia we franczyzie
Mastergrupa, która rozwija sieć pizzerii Stopiątka, wchodzi w koncept z burgerami.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Biznes na spółkę z bratem
Jacek i Krzysztof Kulwasowie prowadzą 10 placówek pod marką Lodolandia, Kołacz na Okrągło i Bafra Kebab. Jak się dzielą pracą?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pizzeria za małe pieniądze
Franczyzodawca zapewnia, że pizzerię Biesiadowo można otworzyć już za 42 tys. zł.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Rożek z pizzą
Pizza w kształcie rożka to specjalność nowego konceptu Pizza Contenta. Jak nową franczyzę przyjmie polski rynek?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Złote Łuki w drodze do celu
McDonald’s ma chrapkę na pół tysiąca lokali w Polsce. Jest już całkiem blisko celu.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Kawiarnia na rowerze
Ponad połowa rowerowych kawiarni Bike Cafe pracuje też poza sezonem wiosenno-letnim. Już wkrótce franczyzodawca zaproponuje licencjobiorcom...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Licencja w stylu PRL
Setka Bar wkrótce otwiera trzeci lokal własny. Szuka też lokalizacji dla pierwszej placówki franczyzowej. Ile trzeba zainwestować w...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Przepis na pizzę
W tym roku sieć Da Grasso otworzyła 12 nowych lokali. Mniej niż miała w planach. Dlaczego?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJFeatured franchises

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Master licenses