Gastronomia

Gastronomia wychodzi na ulice
– Polacy zaczynają preferować handel uliczny. Dotyczy to również gastronomii – uważa Damian Gosławski, kierownik działu rozwoju New...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Licencja na patelni
Według franczyzodawcy Naleśnikarni Gramofon lokal serwujący naleśniki najlepiej sprawdzi się w miastach liczących od 60 tys. mieszkańców....
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Zyski przez okrągły rok
Sezon na lody dobiegł końca. Ale to nic strasznego dla franczyzobiorców Lodolandii. Franczyzodawca wie, jak zarabiać przez cały rok.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Do wyboru, do smaku
– Kończymy pracę nad trzecim konceptem gastronomicznym – mówi Marcin Ciesielski, właściciel Mastergrupy.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Kawa po ukraińsku
Ukraiński koncept kawiarniany wchodzi na polski rynek. Czy poradzi sobie z konkurencją?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Frytki ruszają w Polskę
Frytki Belgijskie zmierzą się wkrótce z konkurencją w Warszawie. Franczyzodawca w grudniu otwiera pierwszą placówkę w stolicy.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Smaczna inwestycja
Franczyzobiorcy Biesiadowa zainwestowali w branżę, której zupełnie nie znali. Od siedmiu lat karmią mieszkańców Skarżyska-Kamiennej swoją...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Marzenie o kawiarni
Anna Stefańczyk obserwowała rozwój konceptu Organic Coffee & more od momentu jego powstania. Aż w końcu sama zdecydowała się otworzyć...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Ambitne plany
Franczyzodawca marek Lodolandia & Kołacz na Okrągło oraz Bafra Kebab chce podwoić liczbę placówek do ponad 1 tysiąca.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Lody po sezonie
Czy lodziarnia może zarabiać poza sezonem? Franczyzodawca Wytwórni Lodów Polskich „u Lodziarzy” radzi, jak zwiększyć szanse na zyski...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pizzeria jak mała fabryka
Franczyzodawca Stopiątka chce otwierać zautomatyzowane pizzerie. Czym będą różnić się od dotychczasowych lokali marki?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Słodycze na zdrowie
Zdrowe słodkości to pomysł na biznes pod marką Fit Cake. Gdzie się sprawdzi i jak go prowadzić?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Dowozy idą za granicę
Stava wkrótce otwiera swój 13. oddział w Polsce i szuka pierwszego franczyzobiorcy w Niemczech. Jakie są warunki uruchomienia firmy w branży...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Lody przez cały rok
Ponad jedna trzecia punktów, sprzedających lody Mini Melts działa także poza sezonem letnim. Gdzie znaleźć miejsce, które pozwoli zarabiać...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Wszystko na jedną... franczyzę
Przemysław Pogoda miał zaledwie 21 lat, gdy wydał wszystkie oszczędności i otworzył franczyzową pizzerię pod szyldem New York Pizza...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Sfinks poczuł zakaz handlu
Sfinks zamknął pierwsze półrocze 2018 z mniejszymi przychodami ze sprzedaży, niż rok wcześniej. Zarząd spółki twierdzi, że to m.in....
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Rabat na kawę
SO! COFFEE daje 50-procentowy rabat na opłatę za przystąpienie do sieci. W ten sposób chce przyciągnąć nowych franczyzobiorców. Gdzie ich...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Ameryka na starówce
Franczyzodawca Jack's Bar & Restaurant chce otworzyć lokale w jeszcze czterech największych polskich miastach. Chętnie widziałby też swój...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Złote Łuki drożeją
McDonald's podniósł o kilkaset tys. zł minimalną kwotę, jaką trzeba mieć, by zostać franczyzobiorcą marki. Co się za tym kryje?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Licencja na kebab
Inwestycja w lokal Erbil Doner Kebab może wynieść nawet 300 tys. zł. Jak szybko ma szansę się zwrócić?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJFeatured franchises

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Master licenses