Gastronomia

Franczyza na miarę
W pizzerię Domino's Pizza trzeba zainwestować minimum 95 tys. euro. Na co franczyzobiorca może w zamian liczyć?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Dobre miejsce na pizzerię
– Widzimy duży potencjał w mniejszych i średnich miastach, gdzie konkurencja jest znacznie słabsza – mówi Tomasz Jench, franczyzodawca...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Apetyt na pizzę
Gruby Benek otworzył dwa nowe lokale. Czy na rynku jest jeszcze miejsce na kolejne pizzerie?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Nie tylko lody
O rozwoju sieci Lodolandia, Kołacz na Okrągło i Bafra Kebab opowiada Marcin Olesiak, prezes Sweet Gallery - franczyzodawcy wszystkich trzech marek.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Franczyzowe dwa w jednym
Marta Filipczak otworzyła lokal, łączący dwa koncepty franczyzowe: Western Tortilla i Coffeeloffee. Jak się sprawdza taka mieszanka?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Franczyzowa ekspansja
Sweet Gallery, właściciel trzech konceptów gastronomicznych, chce w ciągu dwóch najbliższych lat zbudować sieć, liczącą tysiąc...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Franczyza ze smakiem
Pomysłodawcy Sevi Kebab dzielą się z franczyzobiorcami przepisami na tureckie dania i na prowadzenie firmy.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Licencja bez glutenu
Bistro połączone z piekarnią, na dodatek serwujące bezglutenowe produkty – to pomysł na biznes pod szyldem Zdrowa Micha. Gdzie się może...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Złote łuki dla wytrwałych
Waldemar Dziubiński dwa razy próbował dołączyć do sieci McDonald's. Wreszcie mu się udało i od marca jest pierwszym licencjobiorcą tej...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Bąbelki we franczyzie
Stoisko z azjatycką herbatą to wydatek rzędu 35 tys. zł. Podobno może zwrócić się bardzo szybko.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Burgerownia w optymalnym rozmiarze
Wegańskie burgerownie pod szyldem Krowarzywa można otwierać w trzech formatach. Ile trzeba zainwestować?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Znana marka ogłasza odwrót
Dunkin Donuts po raz drugi wycofuje się z Polski. Zamyka ostatnie trzy lokale nad Wisłą.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Apetyt na burgery
Zdrowa Krowa otworzyła w tym roku już trzy lokale. Inwestycja w burgerownię to wydatek rzędu 200 tys. zł.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pieniądze w dostawie
Stava chce otworzyć oddziały franczyzowe w największych polskich miastach. Ile trzeba zainwestować w firmę, oferującą usługi gastrokurierów?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Wierni krewetkom
– Zauważyliśmy pojawienie się bezpośredniej konkurencji, ale jak dotąd są to tylko pojedyncze bary – mówi Maciej Frymar,...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Zjedzona Telepizza
Spółka AmRest podpisała umowę zakupu 100 proc. udziałów w Telepizza Polska. Łączna cena transakcji to ok. 8 mln euro. Co dalej z...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Krewetki według przepisu Ślązaków
Właściciele Kreweta Tempura Bar startują z franczyzą. Zapewniają, że lokal pod ich szyldem można otworzyć już za 55 tys. zł.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Zarobek na okrągło
Damian Chmielowiec i Filip Bachowski zainwestowali w koncept Lodolandia, bo firma zapewniła im sprawdzoną lokalizację. A także podsunęła...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Niskokaloryczna franczyza
Polacy poddali się modzie związanej ze zdrowym trybem życia. Czy kawiarnie Fit Cake, sprzedające niskokaloryczne słodycze też staną się...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pizza z monitora
Pizzerie Gruby Benek inwestują w nowoczesne technologie. Czy dzięki temu franczyzobiorcy zarobią więcej?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJFeatured franchises

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Master licenses