Gastronomia

Pizza się rozrasta
Sieć Biesiadowo liczy już 120 lokali. Licencjodawca kusi franczyzobiorców niską kwotą inwestycji na start.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Sfinks połknie pizzę
Grupa Sfinks kupi całą sieć Fabryka Pizzy. Do tej pory otwierała pizzerie jako masterfranczyzodawca.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Burgerownia w nowym miejscu
Sieć Meat&Fit uruchomiła kolejny lokal, tym razem w Krakowie. Gdzie i za ile można otworzyć bistro z burgerami?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Z franczyzą pod rękę
Dmytro Linnik już kilka dni po otwarciu pierwszej pizzerii pod szyldem New York Pizza Department zaczął myśleć o inwestycji w kolejną. Czy...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pora na lody
Koncept Lody Smaki Natury proponuje franczyzobiorcom kilka rodzajów współpracy. Ile trzeba mieć pieniędzy na start?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Interes w stylu wege
Krowarzywa otworzyła kolejny lokal franczyzowy. Inwestycja w wegańską restaurację wynosi mniej więcej 200 tys. zł.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Biznes wymyślony przez braci
Właściciele marki Shrimp House chcą otwierać franczyzowe bistra w kolejnych miastach. Ile trzeba zainwestować w biznes?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Biznes podpatrzony za granicą
Stoiska Moijto Lemon to biznes sezonowy. Czy przez pięć miesięcy można zarobić tyle, żeby nie pracować przez pozostałą część roku?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Franczyza w promocji
Właściciel firmy Wojtex daje rabat nowym franczyzobiorcom, którzy chcą zainwestować w gastronomiczny biznes na kółkach. Taniej można...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Burgery są głodne gotówki
Bobby Burger szuka inwestorów. I otwiera kolejny lokal własny.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pizza w nowej odsłonie
Sfinks otworzył w Warszawie kolejny lokal Fabryki Pizzy. Wywiązuje się w ten sposób ze swojej umowy masterfranczyzowej.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pączkarnia: Firma z lukrem
Czy na sprzedaży wyłącznie pączków można zarobić? Franczyzodawca Starej Pączkarni udowadnia, że tak i stawia na franczyzę.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Sushi na wypasie
Koku Sushi chce otwierać we franczyzie restauracje premium. O ile wzrośnie inwestycja?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pizza z galerii
Telepizza planuje otwierać franczyzowe pizzerie również w centrach handlowych. Do niedawna stawiała wyłącznie na lokale przy ulicach.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Ekspansja nad morzem
Franczyzodawca New York Pizza Department podpisał umowę na wyłączność z partnerem, który uruchomi co najmniej pięć pizzerii na terenie...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Gastronomia na wyłączność
Restauracja Express Kuchnia Marche, a na dokładkę inny biznes? Franczyzobiorca odradza. Ta marka wymaga pełnego zaangażowania.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Stoiska z sushi
Planujemy do końca 2018 roku podpisać od 30 do 40 umów franczyzowych - zapowiada Renata Kiraga, dyrektor ds. ekspansji Hand Roll Tsuru Sushi.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Wierny franczyzie
Mimo wcześniejszych złych doświadczeń Damian Dyonizy zaufał kolejnemu franczyzodawcy. I się nie zawiódł.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Król w odwrocie
Burger King znów zmienia plany rozwoju w Polsce. Czy bezpowrotnie zawiesił udzielanie licencji na biznes pod swoim szyldem?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Jedzenie pod drzwi
Gastro-kurierska firma Stava chce otworzyć 10 oddziałów w 2018 roku. Niedawno przyłączyła do swojej sieci dotychczasową konkurencję.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJFeatured franchises

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Master licenses