Gastronomia

Wegańskie burgery przyciągną nowych klientów?
Meat&Fit chce w tym roku zwiększyć liczbę lokali przynajmniej czterokrotnie. W zdobywaniu klientów ma pomóc m.in. poszerzenie menu.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Lody bez opłat
Franczyzodawca Lodów Marsjano zniósł miesięczną opłatę franczyzową. Ma to zachęcić franczyzobiorców do kupna licencji na biznes.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Kawiarnia na nowy rok
W nadchodzącym roku sieć Coffeeloffee ma powiększyć się przynajmniej o 10 nowych lokali - tak zapowiada franczyzodawca marki.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Franczyza od McDonald’s
Rok 2017 McDonald’s Polska zamknął liczbą 400 restauracji. Jakie trzeba spełnić warunki, żeby zostać franczyzobiorcą marki?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Biznes z Tajlandii
Polacy dużo podróżują, poznają nowe smaki, chcieliby je później odnaleźć też w Polsce – mówi Gerald Tomasik, franczyzodawca Chop Chop...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Skuszeni kawą
Z firmą Baltica 1920 można dorobić do pensji lub poprowadzić biznes, który stanie się głównym źródłem utrzymania.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Stopiątka zdecydowanie rozpycha się na rynku
Franczyzodawca Stopiątki planuje otwarcie 15 pizzerii w przyszłym roku. Na inwestycję trzeba mieć co najmniej 150 tys. zł.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pierogi w starym młynie
Pierogarnia powinna stać się rentowna najpóźniej w trzecim miesiącu działalności. Najlepiej otworzyć ją w marcu. Dlaczego?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Burger na zdrowie
Burger nie należy już dziś do kategorii fast foodów – przekonuje Robert Kuc, franczyzodawca marki Zdrowa Krowa.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Lodziarnie na fali
W przyszłym roku Carte d’Or zamierza otworzyć 10 lodziarni. Prawdopodobnie w nietypowych, jak dla tej marki, lokalizacjach.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Apetyt na steki
Lokale 7 th Street Bar & Grill od nowego roku urozmaicają menu. A szersza oferta to też szansa na większe obroty.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Fast food z pierogami
Franczyzodawca Przystanku Pierogarnia chce rozwijać na razie sieć franczyzową jedynie na południu Polski. Z czego to wynika?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Z drugiej strony franczyzy
Tomasz Szadkowski przez długie lata kontrolował lokale Da Grasso. Aż w końcu postanowił sam otworzyć pizzerię we franczyzie.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pizzeria: Pożyczą tylko najlepszym
Franczyzodawca sieci pizzerii Stopiatka postanowił zainwestować 1,5 mln zł w otwarcia franczyzowych lokali. Komu udzieli wsparcia?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Konkurenci do pizzy
Konkurencja wśród pizzerii jest bardzo duża. Przetrwają te, które mają sprawdzony przepis na biznes – mówi Tomasz Jench z New York Pizza...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Ministerstwo we franczyzie
Ministerstwo Śledzia i Wódki powiększyło się już o sześć lokali w tym roku. Gdzie jeszcze szuka franczyzobiorców?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Włosi chcą do Polski
Na polski rynek chce wejść nowy koncept. Pierwsza restauracja pod szyldem Italiano Vero ma się pojawić w I połowie przyszłego roku.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Otwieramy kebab
Franczyza Berlin Döner Kebap to pomysł na biznes dla mieszkańców dużych miast i o zasobnym portfelu. Na inwestycję trzeba mieć co najmniej...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pączkarnia we franczyzie
Sieć Stara Pączkarnia liczy już ponad 20 placówek. Ile można zarobić na sprzedaży wyłącznie pączków?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Znana sieć pizzerii chce nad Wisłę
O planach wejścia do Polski światowej sieci pizzerii Papa John’s opowiada Chris Wynne, dyrektor generalny firmy PJ Western.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJFeatured franchises

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Master licenses