Gastronomia

Zyski na rowerze
Rowerowe kawiarnie mogą przynosić zyski nie tylko latem, lecz także zimą. Ile trzeba zainwestować, by wejść w taki biznes?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Kawa na wyspie
Coffee Feel serwuje przekąski i kawę na wynos warszawskim studentom. Czy taki pomysł na biznes sprawdzi się też poza uczelnią?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
McDonald’s ma nowego konkurenta
Szwedzka sieć Max Premium Burgers uruchomiła pierwszy lokal w Polsce. Plany ma ambitne.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Atak na duże miasta
Franczyzodawca pizzerii Stopiątka otworzył już siedem lokali w tym roku. W jakich miastach aktualnie szuka franczyzobiorców?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pizza u Benka
W pizzerię Grubego Benka trzeba zainwestować 100-150 tys. zł. Po jakim czasie inwestycja się zwróci?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Mała spaghetteria
Franczyzodawca Makarun Spaghetti and Salad szuka franczyzobiorców w siedmiu miastach. Ma już dla nich wybrane lokale.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pizza i kawa razem
Sieć Biesiadowo liczy obecnie 92 lokale. Franczyzodawca zdecydował się na połączenie dwóch brandów pod jednym dachem, aby dotrzeć do...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Ziemniaczany interes
Inwestycja w lokal po szyldem Krakowskiego Kumpiru wynosi 80 tys. zł. Ile nadziewanych ziemniaków trzeba sprzedać każdego dnia, by zacząć...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Fit burgery w natarciu
Meat&Fit właśnie otworzyło kolejny lokal – w Tarnowskich Górach. W tym roku sieć ma zamiar jeszcze sporo urosnąć.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Lody w ajencji
Tym, którzy nie mają pieniędzy na zakup przyczepy, Lody Marsjano proponują współpracę ajencyjną. Na jakich zasadach zarobi ajent?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Sfinks obejdzie się smakiem
Sfinks nie kupi udziałów w Dominium. Nie zgodziła się na to jego rada nadzorcza.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Mrożone zyski
Koncept lodziarnio-kawiarni Dolce Lato oferuje różne formy współpracy. Otworzył już pierwsze franczyzowe lokale w Polsce, być może...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Eko-kawiarnia w dużym mieście
Satysfakcjonujące nas tempo rozwoju to pięć otwarć rocznie – mówi James Hancock, współwłaściciel sieci kawiarni marki Organic Cofee & more.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Biznes w rolce
Sztuka Maka zamierza podbić rynek oryginalnie podawanym sushi. W ciągu najbliższego półtora roku chce zbudować sieć liczącą 100 lokali.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pieniądze z pudełka
Lokale Mad Box – jak zapewnia franczyzodawca – przynoszą zyski już w pierwszym miesiącu. Ile trzeba zainwestować?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pizza razem z shoarmą
Sfinks Polska kontynuuje serię zakupów nowych marek gastronomicznych. Tym razem chce nabyć 40 proc. udziałów w sieci pizzerii Gusto Dominium.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Zyski za barem
Franczyzodawca marki Jack’s Bar & Restaurant otwiera kolejne lokale w Polsce, chce też wyjść z formatem za granicę. Gdzie szuka...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Sfinks kupuje Piwiarnię Warki
Sfinks Polska podjął decyzję o kupnie liczącej 67 lokali franczyzowej sieci Piwiarnia Warki. Zapłaci za to Grupie Żywiec 12 mln zł.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Życiowa zmiana
Dobry produkt i zespół pracowników – oto recepta na sukces franczyzobiorcy Lodolandii. Choć Krzysztof Kulwas przyznaje, że na początku...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Przepis na opłacalną pizzerię
Jak otworzyć i poprowadzić własną pizzerię radzi Leszek Nowak, menedżer ds. rozwoju Telepizza Poland.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJFeatured franchises

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Master licenses