Gastronomia

Zmartwienia piwnych biznesmenów
Franczyzobiorcy Piwiarni Warki zastanawiają się czy Sfinks – ewentualny nowy właściciel sieci – zmieni im warunki współpracy. I czy nie...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Kto kupi Piwiarnie Warki?
Sfinks Polska rozmawia z Grupą Żywiec o przejęciu 67 lokali z szyldem Piwiarnie Warki. Żywiec chce sprzedać sieć za 12 mln zł.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Zyski w dostawie
Gastro-kurierzy to pomysł na biznes pod marką Stava. Ile trzeba zainwestować?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Kawiarnia na rowerze
Rowerowe kawiarnie mogą działać przez cały rok, choć to wiosną i latem przynoszą największe zyski. Ile trzeba zainwestować w ten biznes i...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Kto może mieć restaurację Burger King?
Król burgerów to wymagający franczyzodawca. Do współpracy przyjmie tylko solidnych i pracowitych partnerów.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pizza szturmuje stolicę
New York Pizza Department otworzył swój pierwszy lokal w Warszawie. Franczyzodawca liczy, że pierwszy z wielu.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Biznes po skandynawsku
Lokal Frankie’s zwróci się po 2-3 latach, ale może zacząć na siebie zarabiać już w pierwszym miesiącu. Pod pewnymi warunkami.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Nowe otwarcia w Biesiadowie
Sieć Biesiadowo urosła o cztery pizzerie. Ile zostanie ich jeszcze otwartych w 2017 roku?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Interes z PRL-em w tle
Żaneta Wieczorek przez pięć lat pracowała w rodzinnej restauracji. Zdobyte doświadczenie przekuła we własny sukces i już niedługo będzie...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Franczyza od znanego kucharza
Kurt Scheller opowiada o swoim przepisie na zyskowną sieć franczyzową restauracji pod marką Kurt Scheller Bistro.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Stopiątka gna do przodu
Średnio dwa nowe lokale w miesiącu - w takim tempie rozwija się sieć pizzerii Stopiątka. W ciągu dwóch lat koncept chce zająć miejsce w...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Burger w stylu fit
Polacy coraz bardziej dbają o zdrowie i sylwetkę, a dzięki temu rośnie liczba klientów naszych burgerowni – mówi Robert Kuc,...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Trzeba się wyróżnić
O planach wejścia nowej sieci pizzerii do Polski opowiada Kawa Jaff, dyrektor regionalny Little Caesar Enterprises.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Klucz do sukcesu w biznesie
Czy prostokątna pizza to sposób na sukces franczyzobiorcy? Licencjodawca Express Pizza przekonuje, że tak.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Bar z kanapkami
Inwestycja w lokal marki Subway może sięgnąć 650 tys. zł. Franczyzobiorca może liczyć na zwrot połowy opłaty licencyjnej. Ale dopiero po...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Lody nie tracą tempa
Franczyzodawca Lodów Bonano zamierza w tym roku uruchomić wiele własnych lodziarni. Czy to oznacza, że wycofuje się z franczyzy?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Do spółki z ziemniakiem
Nowy franczyzowy koncept gastronomiczny można uruchomić i w formacie restauracyjnym, i jako fast food. Ile trzeba zainwestować?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Franczyza od Sfinksa
Sfinks chce mocno postawić na franczyzę, i to we wszystkich swoich konceptach. Ma też zamiar wyjść z masterfranczyzą za granicę i...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pierogi w roli głównej
Znalezienie lokalu pod pierogarnię to niełatwa sprawa. Czy wysiłek się opłaca?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Zyski starannie odważone
Marka Olimp otwiera po kilkanaście lokali rocznie. Czy da się zarobić na serwowaniu jedzenia na wagę?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJFeatured franchises

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Master licenses