Gastronomia

Presto w wersji express
Presto wprowadza na rynek nowy format franczyzowy – Presto Express. Będzie tańszym konceptem niż funkcjonująca od blisko 20 lat flagowa...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Biznes w dzień i w nocy
Właśnie pracujemy nad trzecim formatem franczyzowym – New York Pizza by night – mówi Tomasz Jench, właściciel marki New York Pizza...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Setka nie śpi
Jeśli restauracja może zarabiać niemal przez całą dobę, tym lepiej dla biznesu - mówi Marek Wąsik, prezes zarządu Setki Polskiej.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Sushi kusi franczyzobiorców
Sushi Kushi serwuje franczyzobiorcom koncept lokali z kuchnią japońską. Inwestycja zwykle zwraca się w dwa lata.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Biznes na zimno
Konceptów lodowych jest dużo. Ale franczyzobiorcy przy wyborze kierują się jakością produktów i doświadczeniem licencjodawcy – uważa...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Grecki przepis na restaurację
Marka Olive Oil & Oregano, serwująca grilowane specjały znad Morza Śródziemnego, chce rozwijać się w Polsce.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Mama otwiera kawiarnię
Aleksandra Stankiewicz wychowała trzy córki i postanowiła spełnić swoje wielkie marzenie. Otworzyła własną kawiarnię, korzystając z...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Ryzyko kontrolowane
Praca na etacie i jednoczesne prowadzenie własnej firmy może się udać. Ale to trudne zadanie. Franczyzobiorca Telepizzy postanowił zaryzykować.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Biznes na pierogach
Dziś czas oczekiwania na zamówienie jest jednym z ważniejszych aspektów, jakim klienci kierują się przy wyborze miejsca na posiłek –...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Lokal po amerykańsku
Jack’s Bar & Restaurant szuka franczyzobiorców w dużych miastach. Priorytetowe lokalizacje to Kraków, Poznań i Wrocław.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Sfinks znów na zakupach
Właściciele Sfinksa ciągle nie mogą się zdecydować, w jaki koncept gastronomiczny zainwestować. Rozważali już kupno pizzerii, barów...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Kurczak na wyłączność
Koncept Felix Chicken ma już pierwsze lokale za granicą, ale nadal jego głównym rynkiem jest Polska.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Biznes dla dwojga
Karolina i Dariusz Nowakowie prowadzą dwie pizzerie Da Grasso. Jak na zgodne małżeństwo przystało, obowiązkami podzielili się sprawiedliwie.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Gra w pizzę
Nasz franczyzobiorca musi umieć zarządzać lokalem, ale też wiedzieć na czym polega praca kelnera czy dostawcy – mówi Piotr Dawiskiba,...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Wspólnicy biesiadują
Mówi się, że spółki mogą zniszczyć każdą przyjaźń, ale historia Szymona Zwolińskiego i Daniela Taraszewskiego temu przeczy. Z sukcesem...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Biznes do schrupania
Na razie koncept Tradycyjne Zapiekanki – z ogórem czy bez? rozwija się na Śląsku, ale franczyzodawca chce rozbudować sieć w całej Polsce....
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Kawiarenki i lodziarnie we franczyzie
Oprócz przyczep z lodami zamierzamy otwierać też małe kawiarnie – mówi Łukasz Przygoda, właściciel sieci Lody Przygoda & Lavazza.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Restauracja po gruzińsku
Restauracje Chinkalnia proponują Polakom kuchnię gruzińską. Koncept sprawdził się już na Ukrainie, pierwsze lokale franczyzowe funkcjonują...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Franczyza z Ameryki
Amerykański potentat restauracyjny chce wejść do Polski. Denny’s szuka franczyzobiorców, którzy dysponują dużym kapitałem.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Interes na frytkach
Fritt’s Buddy to biznes, który może być zarówno dodatkowym, jak i głównym źródłem dochodu. Zależy w ile food trucków się zainwestuje.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJFeatured franchises

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Master licenses