Gastronomia

Kurczak z wyspy
Franczyzodawca pizzerii Stopiątka chce zbudować sieć wysp gastronomicznych Red Hot Chicken, oferujących dania i przekąski z kurczaka...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Fabryka z dobrym menu
Franczyzowa sieć Fabryka Pizzy otworzyła kolejną restaurację w Krakowie. Lokale z włoską kuchnią to propozycja dla dużych miast.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Kebab w galerii
Franczyzodawca Erbil Donner Kebab twierdzi, że restaurację marki można otworzyć w 3-4 tygodnie.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Włoski przepis na biznes
Zanim franczyzobiorca Sicilia Pizza e Pasta zdecyduje się na otwarcie restauracji, dostanie od licencjodawcy biznesplan, oceniający koszt...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Siła marki
Do lokali sieciowych klienci idą właściwie z zamkniętymi oczami – mówi Wojciech Goduński, właściciel firmy Wojtex i franczyzodawca m.in....
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Sphinx już myśli o urlopie
Sphinx otworzył restaurację w Sopocie. To inwestycja dokonana z myślą o nadchodzącym sezonie wakacyjnym.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Makarony nad morzem
Wiesław Peta otworzył właśnie w Łebie pierwszy sezonowy lokal marki Makarun Spaghetti & Salad. Będzie karmił turystów do jesieni.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Kurczak z okienka
Western Chicken otwiera pierwszą restaurację z opcją drive-thru.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Nowy szef w Złotych Łukach
McDonald’s Polska ma nowego prezesa. Został nim Adam Pieńkowski, związany z firmą od 10 lat. Czy to oznacza rewolucję w polskiej sieci?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Sfinks zmienia smak
Sfinks rezygnuje z przejęcia 77 Sushi. Ale za to negocjuje zakup trzech innych marek gastronomicznych, w tym barów w stylu PRL i klubów tanecznych.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Steki i burgery dają zarobić
Franczyzodawcy 7th Street Bar&Grill zależy na otwarciu baru w Katowicach, Krakowie i Gdańsku. Na inwestycję trzeba mieć minimum 80 tys. zł.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Franczyzobiorca skuszony smakiem
Nasser Naji tak pokochał lody Consonni, że postanowił otworzyć kawiarnię pod tą marką.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Na lodach można zarobić
„Lodowy” rynek wciąż jest nienasycony – mówi Radosław Charubin, właściciel marki Lody Bonano.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Sukces wbrew logice
Maja i Marcin Matysiakowie otworzyli pizzerię, mimo że w mieście działało ich już wiele. Postanowili odróżnić się od konkurencji. Udało...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Nareszcie na swoim
Kolejna pizzeria Biesiadowo ruszyła w Toruniu. Franczyzobiorca, Łukasz Duraj, gastronomiczne szlify zdobywał, pracując za granicą.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Apetyt na stolicę
Franczyzodawca Stopiątki chce otworzyć kilkanaście franczyzowych pizzerii w Warszawie. Właśnie przymierza się do otwarcia pierwszej.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Kebab King ma chrapkę na południe Polski
Franczyzodawca marki chce w tym roku uruchomić pięć nowych restauracji.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Sfinks ma smaka na sushi
Sfinks Polska rozważania kupno sieci restauracji 77 sushi, zarządzanych przez Premium Food Restaurants.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Franczyza z bąbelkami
Grzegorz Starościk po powrocie z zagranicy szukał pomysłu na biznes. Zdecydował się na współpracę z Crazy Bubble.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Licencja na burgery
Przedstawiciele Burger Kinga zdecydowali, że będą rozwijać w Polsce sieć franczyzową. Licencje na prowadzenie restauracji zamierzają...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJFeatured franchises

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Master licenses