Gastronomia

Przepis na kawę
Costa Coffee zapowiada rozwój we franczyzie. Prawdopodobnie zacznie udzielać licencji na kawiarnie już za rok.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Telepizza celuje w nowe lokalizacje
O planach firmy na 2016 rok opowiada Leszek Nowak, menedżer ds. rozwoju Telepizzy Poland.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Kebap z... Berlina
Piotr Szkwarek trzy lata temu został pierwszym franczyzobiorcą Berlin Döner Kebap. Twierdzi, że jego restauracja zarabiała na koszty stałe...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pizza z przyczepy
Pizza Bus chce zbudować w Polsce sieć mobilnych pizzerii.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Rok pełen zmian
Wprowadzenie oferty franczyzowej, rebranding i zmiana nazwy – działo się w tym roku pod szyldem Dominium. O zmianach opowiada Małgorzata...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Restauracja w klimacie PRL-u
Na franczyzowy rynek weszła Setka Bar Polski Ludowej, która łączy zalety kilku konceptów gastronomicznych, w tym fast foodu, pijalni oraz...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Magister we franczyzie
Piotr Ciężak o franczyzie napisał pracę magisterską. Teraz sam został franczyzobiorcą i prowadzi wyspę handlową Doctor Candy.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Rok pod znakiem makaronu
Makarun Spaghetti and Salad zamyka rok z liczbą 12 lokali na koncie.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Tortilla na wynos
Western Tortilla to koncept gastronomiczny nastawiony na sprzedaż jedzenia na wynos. Kwota potrzebna na start to 15 tys. zł.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Licencja w prezencie
Zwolnienie z opłaty wstępnej i przez trzy miesiące z opłat miesięcznych – to promocyjna propozycja Express Chicken dla nowych...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Od przedszkola do gastronomii
Magdalena Kielesz od sześciu lat wraz ze swoim partnerem zarządza niepublicznym przedszkolem. Para postanowiła rozszerzyć działalność, tym...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Burgerownie rosną w siłę
Bobby Burger planuje w ciągu trzech lat zbudować sieć liczącą sto lokali. Na razie ma ich 30.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Ziemniak dobrze nadziany
Właściciel Krakowskiego Kumpiru przygotowuje się do otwarcia pierwszego franczyzowego baru.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Biznes z duchem PRL
Wyciągnęliśmy z PRLu wszystko co najlepsze i zrobiliśmy z tego wizualną oprawę dla wyśmienitej kuchni i dobrego piwa – mówi Marek...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Zapiekanki od mamy
Marzena Skwarek, gdy odchowała dzieci, postanowiła założyć własny biznes. Zainwestowała w przyczepę z zapiekankami firmy Zapieksownia.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Sałatka pokrojona na nowo
W Salad Story szykują się duże zmiany. Jedna już się dokonała. Jedynym właścicielem marki została Anna Krajewska, która dotąd...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Dobre miejsce dla Presto
Znalezienie odpowiedniej lokalizacji to największe wyzwanie, któremu musi sprostać franczyzobiorca sieci Presto.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Sfinks - reaktywacja
Do 2020 roku sieć restauracji należących do spółki Sfinks ma urosnąć do 200 lokali. To prawie dwa razy więcej niż obecnie.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Firma na diecie
Zainteresowanie cateringiem dietetycznym będzie rosło, bo coraz więcej osób dba o swój wygląd – mówi Aleksandra Rybak, prezes zarządu Na...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Apetyt na kurczaka
Franczyzobiorcy Express Chicken mogą wybierać spośród czterech opcji współpracy.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJFeatured franchises

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Master licenses