Gastronomia

Dunkin’ Donuts znowu w Polsce?
Pączkowy potentat zza wielkiej wody zamierza po raz drugi wejść do Europy. Czy tym razem plany podboju zakończą się sukcesem?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Uparte małżeństwo
Jacek i Aneta Brylowie długo czekali, nim franczyzodawca zdecydował się ubić z nimi interes. Dziś obie strony są zadowolone.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Dairy Queen w Polsce
Międzynarodowa marka, należąca do spółki kontrolowanej przez Warrena Buffetta, liczy 6 tys. fast foodów. Wiosną ma pojawić się w Warszawie.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Głodni biznesu
Na pizzę o średnicy 57 cm skusiło się wielu klientów oraz 120 franczyzobiorców. W tym roku do Biesiadowa ma dołączyć kolejnych 40.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Telepizza kusi franczyzobiorców
Telepizza rusza z nową ofertą biznesową. Przez pierwszy rok prowadzenia pizzerii nowi partnerzy nie będą mieli opłat. Uelastyczniono też...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Franczyzobiorcy na diecie
Na Zdrowie Catering Dietetyczny od czterech lat nie pozyskał nowych partnerów. Ten rok ma być lepszy.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Ciepłe kluchy? Tylko na talerzu
Nowa franczyzobiorczyni Makarun Spaghetti and Salad wykonała sporą pracę, by wybrać franczyzodawcę. Opłaciło się?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Restauracja al dente
Franczyzodawca Ristorante Tesoro poleca zatrudniać włoskich kucharzy. Firma pomoże ich znaleźć.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
W Lublinie powieje chłodem
Lubelscy fani mrożonych jogurtów zyskali nowy gastronomiczny przystanek. Redberry otwiera się w Tarasach Zamkowych.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Przyczepą do Tesco i Kauflandu
Lodolandia proponuje partnerom gotowe lokalizacje. Sezon rusza już za miesiąc.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Kto płaci za darmową kawę?
McDonald’s rozdaje kawę. W ten sposób promuje swoją śniadaniową ofertę, ale czyim kosztem?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Franczyza zdominuje Pizzę Dominium
Do tej pory pod szyldem Pizzy Dominium działały wyłącznie własne pizzerie. Teraz to się zmienia.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Śnieg topnieje, lodziarni przybywa
W najbliższe wakacje świderki Lodów Bonano będą dostępne w 200 lokalizacjach.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Menu w internecie
O tym, dlaczego warto zadbać o zdjęcia potraw na stronie internetowej restauracji opowiada Anna Muras, prezes zarządu UpMenu.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Nie tylko pizza
Piec zainstalowany na przyczepie jest cztery razy tańszy niż inwestycja w pizzerię. Poza tym można w nim wypiekać kilka rodzajów dań.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Taco Bell może zagrozić nawet McDonald’s?
Powrót amerykańskiej ikony gastronomii namiesza na rynku? Pod warunkiem, że spółka nie powtórzy błędów sprzed dwóch dekad.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Mobilnie, ale pod dachem
Dobra Kawa to nowy koncept rowerowych kawiarni. Biznes sprawdzi się w galeriach, biurowcach i na dworcach.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
W nagrodę do stolicy
Jeden z partnerów Sphinxa, za dobre wyniki sprzedaży, przejął restaurację w Warszawie.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Nie przejedliśmy zysków
W niektórych miastach moda na burgery dopiero się zaczyna - mówi Krzysztof Kołaszewski, założyciel Bobby Burgera.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Przystanek - centrum handlowe
Niektóre mobilne kawiarnie Bike Cafe zimą zaparkowały w centrach handlowych. To jednak tymczasowa lokalizacja.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJFeatured franchises

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Master licenses