Gastronomia

Nie tylko w centrum i na osiedlu
Pizzerie Stopiątki sprawdzają się w kilku typach lokalizacji. Potwierdza to przykład lokalu w Radomiu i Ełku.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Sfinks wstał z kolan
Podwojenie sprzedaży, masterfranczyza za granicą i kilkadziesiąt nowych restauracji – to plany Sfinksa do 2020 roku. Najgorsze ma za sobą?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pizza Dominium karmi turystów
Dominium woli otwierać pizzerie w miastach powyżej 100 tys. mieszkańców. W strategii znajdą się jednak wyjątki.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Z emigracji do pizzerii
Marcin Wierzbicki, franczyzobiorca Stopiątki, wyjechał za granicę, żeby zarobić na własny biznes. W Polsce trwałoby to zbyt długo.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Zdrowy trend w szybkiej kuchni
Czy fast food może być zdrowy? W naszych restauracjach to możliwe – przekonuje franczyzodawca bistro Fit and Green.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Grill w nowym wydaniu
Krzysztof Morzycki, franczyzodawca Grill&Beer, chce wypełnić rynkową niszę. Czy przekona Polaków do jedzenia dań z grilla poza działką i...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Piwiarnia Warki: tu rośnie, tam spada
Liczba pubów pozostaje bez zmian, ale obroty rosną, w czym pomogły piłkarskie i siatkarskie mistrzostwa.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
PRL, czyli idziemy na jednego
Klienci bistro zwykle wpadają do nich na przysłowiowego szota. Właściciel PRL Klub twierdzi, że zna receptę na zatrzymanie gości.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Bar dla oszczędnych
W Elblągu otworzył się pierwszy bar Meat & Fit. Franczyzodawca chce przyciągnąć inwestorów z mniejszym budżetem.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Kawa w pośpiechu, biznes przemyślany
Take Away Coffee zapowiada otwarcie w 2015 roku 20 kawiarni.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pizza do pokoju
Telepizza rozpoczęła współpracę z siecią hoteli ibis budget. Doświadczenia czerpie z rynku hiszpańskiego.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pizza z przyczepy
Foodtruck z burgerami lub kawą? Znamy. Pizza Local proponuje mobilną pizzerię.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Sałatki i kanapki z piskiem opon
7th Street ruszył z nowym formatem punktów gastronomicznych Meat & Fit.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Cel prawie osiągnięty
Przemysław Żok chciał otworzyć pięć restauracji pod szyldem Biesiadowa. Po dwóch latach współpracy ma już cztery lokale.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Grycan udzielił córkom licencji na biznes
Na sprzedaż franczyzy na szeroką skalę przedsiębiorca nie jest gotowy. Ale testuje ją na rodzinie.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Gra w otwarte karty
Uczciwy franczyzodawca powinien uświadomiać z jakim ryzykiem wiąże się jego biznes - mówi Matjaž Plausteiner, partner zarządzający PROFIT...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Po lody do restauracji Mr Hamburger
Franczyzodawca wprowadza nowości do swojego menu. Wkrótce dostępne będą w lokalach w Krakowie i Poznaniu.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
PRL w każdym mieście
Partnerzy PRL Klub mogą wybierać spośród dwóch opcji współpracy przygotowanych przez franczyzodawcę.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Stopiątka obniża koszt inwestycji
Stopiątka w ciągu dziewięciu miesięcy uruchomiła pięć pizzerii. W tym roku powstaną jeszcze dwie.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Gastronomia 2014
W minionym roku coraz więcej sieci gastronomicznych decydowało się na otwieranie lokali w małych miastach. Konkurencja jest tu na razie...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJFeatured franchises

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Master licenses