Gastronomia

Gastronomia w rytmie hip hopu
Wurst Kiosk otwiera bary w największych miastach, klientów zyskuje także na imprezach pod chmurką.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Domówka w klubie
Promocję nowego klubu na rozrywkowej mapie miasta, zdaniem franczyzodawcy, najlepiej przeprowadzać na portalach społecznościowych.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Przezorny zawsze ubezpieczony
Jarosław Luty przez blisko rok przyglądał się rynkowi, nim kupił licencję franczyzową Carte d’Or Cafe.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Biesiadowo przejęło Western Chicken
Właściciel sieci pizzerii wie już, co zrobi z nowym nabytkiem.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Franczyzobiorca nie podołał
Los otwartych wiosną na Pomorzu restauracji Mr Hamburger jest niepewny. Mimo to franczyzodawca otwiera kolejne bary.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Rosja mówi McDonald’s "niet"
McDonald’s w sądzie będzie dochodził swoich praw. Wszystko przez działania rosyjskich instytucji podatkowych i sanitarnych.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Biznes na 105
O inwestycji w pizzerię pod szyldem Stopiątki i planowanych otwarciach opowiada Marta Kołakowska, kierownik ds. rozwoju sieci.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Koku Sushi w formacie express
Bary sushi nie boją się, że klienci zaczną kupować je w supermarkecie. Dlatego franczyzodawca uruchamia nowy format lokali.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Sakana niebawem z nowym konceptem
Złote czasy sushi barów minęły. Spółka próbuje dywersyfikować źródła przychodów.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Fast foody na wygnaniu?
Burger King wynosi się z USA, bo chce. McDonald’s zamyka restauracje w Rosji, bo musi.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Taniej za umowę
Biesiadowo i Crazy Piramid Pizza obniża koszty inwestycji w biznes. Ale tylko we wrześniu.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Jogurt ma pod górkę
Yogen Früz wszedł do Polski w 2011 roku, ale do tej pory uruchomił tylko 4 punkty.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Na podbój Rosji i Afryki
Telepizza otwiera pierwsze lokale na rynkach, gdzie jeszcze nie była obecna. W rozwoju pomogą masterfranczyzobiorcy.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Zysk o smaku lemoniady
Właściciel marki mobilnych punktów sprzedaży lemoniady FreshBike podsumowuje sezon.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Lunch w biurowcu
Pracownicy krakowskich korporacji wybrali jedzenie na wagę. Korzysta z tego franczyzodawca restauracji Olimp.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Meksyk w remoncie
S’poco Loco ma wspólną kuchnię centralną i nową lokalizację w stolicy.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Biznes w nazwisku
Katarzyna Gałka otworzyła wiosną lodziarnię we współpracy z Lodami Gotti. Nie przeszkadza jej to w prowadzeniu dwóch butików.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Quo vadis McDonald’s?
Przerośnięte menu i liczne promocje psują biznes franczyzobiorcom Złotych Łuków.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Zanim padnie sakramentalne "tak"
Pierwszy etap szkolenia organizowanego przez Subway pomaga przedsiębiorcom podjąć decyzję o rozpoczęciu współpracy.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Jogurteria na deser
Produkcja mrożonych jogurtów jest droższa od produkcji lodów, dlatego jogurterie sprawdzają się w dużych miastach.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ