Gastronomia

Makaronowa komitywa
Makarun Spaghetti and Salad ma nowy lokal. Franczyzobiorcą została właścicielka restauracji z kuchnią włoską.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Gastronomia goni lato
Franczyzodawcy spieszyli się z otwarciami restauracji jeszcze w sezonie letnim. Udało się w Krakowie i Białymstoku.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Dostawa dla małych i dużych
Nie tylko największe marki gastronomiczne dostarczają posiłki do klientów. Z kilku powodów opłaca się to także pojedynczym restauracjom.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Duet od kawy
Mobilne kawiarnie Bike Café dojechały nad morze. Biznes prowadzi małżeństwo.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Tajemniczy klient zamawia frytki
Dbanie o standardy jest tym ważniejsze, im bardziej znana marka. Tak samo jest w McDonald’s.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Przedsiębiorca z urzędu
Sprzedaż lodów to biznes sezonowy. Zbigniewowi Garbowskiemu, franczyzobiorcy Lodów Bonano, nie przeszkadza to, bo w sezonie zarabia na cały rok.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Fortuna ziemniakiem się toczy
Właścicielki bistro Groole, serwującego pieczone ziemniaki z nadzieniem, rozpoczynają poszukiwania franczyzobiorców.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Wózki na tory
W tym roku Wars stawia na jeszcze większą mobilność i przypuszcza szturm na TLK.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Biznes na wakacje
Na tegoroczne lato franczyzodawca przygotował nowy model współpracy franczyzowej – Lody Bonano Holiday.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Ryby na przyczepkę
Właściciel pizzerii Biesiadowo rozkręca nowy biznes – tym razem na kółkach.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Kawiarnia i sklep w jednym
Pijalnie Czekolady i Kawy Mount Blanc działają w większości regionów Polski. Firma szuka franczyzobiorców w centrum i na wschodzie kraju.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Sphinksa patent na galerie
O tym, jak Sfinks Polska znalazł sposób na podkręcenie wyników restauracji w centrach handlowych, opowiada Dorota Cacek, wiceprezes spółki.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
McDonald’s z prędkością 140 km/h
Użytkownicy autostrad A2 i A4 mogą bez wysiadania z samochodu skosztować hamburgery z nowego menu.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Podwójny burger dla studentów
Bobby Burger otwiera dwie restauracje w stolicy. Lokale położone blisko warszawskich uczelni przyciągają studentów.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Burger popity whisky i piwem
Franczyzodawca 7th Street zapewnia partnerom dostawy piwa Grupy Żywiec i whisky Jim Beam.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Interes dla zabieganych
Franczyzodawca Makarun Spaghetti and Salad proponuje alternatywę dla „kebabów”. Czy uda im się przebić na rynku?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Wedel przejął Wedla
Spółka EBS sprzedała Pijalnie Czekolady E. Wedel. Co to oznacza dla franczyzobiorców? I czy pozbędzie się też swojej drugiej marki, pralni...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Ryzykowny krok Sphinksa
Franczyzobiorca wybrał lokal, w którym już wcześniej zamykano restauracje. Tym razem się uda?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Rzeszów i Lublin na wagę złota
Franczyzobiorca Olimp planuje otwarcie trzeciej restauracji. Wszystkie lokale znajdują się w centrach handlowych.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Udane transfery Sfinksa
Zamiana restauracji własnych na operatorskie przynosi efekty. Gastronomiczna spółka zarabia coraz więcej.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJFeatured franchises

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Master licenses