Gastronomia

Olimp na szczycie biurowca
Nie tylko w centrach handlowych powstają lokale Olimp. Jedzenie na wagę to popularne rozwiązanie także w biurowcach.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Gastronomia kosztuje
O finansowych aspektach prowadzenia pizzerii opowiada Andrzej Bartoszek, właściciel trzech lokali Da Grasso.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Franczyzobiorca zarządza, DJ rządzi
Receptury wymyślił Robert Sowa, a DJ gra muzykę z lat 80. Atmosfera to część know-how oferowanego na licencji Mety Disco.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Najlepsze przed nami
Niska kwota inwestycji w pizzerię Biesiadowo nie jest jedynym powodem, dla którego zgłaszają się do nas franczyzobiorcy - zapewnia Wojciech...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Od dostawcy do menedżera
Domino’s Pizza pozyskała pierwszego franczyzobiorcę, który pochodzi z wewnętrznej rekrutacji.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Wojna w USA
McDonald’s, Taco Bell, Burger King walczą o pozycję lidera i nie przebierają w środkach.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Do Starbuck’s na wino?
Właściciel sieci kawiarni szykuje zmiany w ofercie. Testy przebiegły pomyślnie.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Franczyza służy Pijalniom
Mex Polska zapomina o ponad milionowej stracie z 2012. Dzięki sprzedaży licencji wyszedł na spory plus.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Rower w leasingu
Bike Café sprzedaje licencję na mobilną kawiarnię. Dzięki umowie z bankiem spada początkowa kwota inwestycji.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Jeśli fast food, to w galerii
Restauracje typu fast food rządzą w galeriach handlowych. Prym wiedzie McDonald’s.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Grupowe zakupy jogurtów
Redberry promowało swoje mrożone jogurty na portalu zakupów grupowych. Opłaciło się?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Zamiast otwarć - przeprowadzka
Charley’s Philly Steaks zmienia swoją jedyną lokalizację. Nowych restauracji wciąż brak.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Companeros jest S’poco
Już druga firma zdecydowała się na rozwój we franczyzie lokali z kuchnią meksykańską.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Grycan zmrozi Chiny
Do tej pory właściciel lodziarni nie oferował franczyzy. Może się to zmienić po ekspansji na rynki zagraniczne.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Smok Wawelski spróbuje slow-foodu
Bobby Burger pojawił się w Krakowie. To pierwszy lokal poza Warszawą.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Stołówka na licencji
Kluska Polska, właściciel restauracji z pierogami i kluskami, wdrożyła program lojalnościowy. Część kosztów poniosą franczyzobiorcy.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Sakana szykuje nową franczyzę
Właściciel barów sushi znów zainwestuje w branży gastronomicznej. Spółka odgrzewa projekt winobarów?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Sfinks wychodzi z paszczy lwa
Sfinks zmienia strukturę sieci. Coraz więcej placówek franczyzowych jest przekształcanych w operatorskie.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Świeżo mielona franczyza
Właściciel kawiarni Lili’s planuje rozwój we franczyzie. Czy uda mu się podbić prestiżowe centra handlowe?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Hamburger na wyłączność
Mr Hamburger rozpoczyna serię otwarć na Pomorzu. Restauracje poprowadzi jeden franczyzobiorca.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJFeatured franchises

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Master licenses