Gastronomia

Kto pyta, nie błądzi
Dariusz Kozorowski z sieci Mr Hamburger podpowiada o co pytać franczyzodawców zanim podejmie się decyzję o współpracy.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Elastyczne standardy
Restauracje McDonald’s powstają nie tylko w galeriach i przy ulicach. Wśród lokalizacji znajduje się także samolot, statek i pustynia...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Małe miasta głodne pizzerii
Na razie interesują nas miejscowości do 30 tys. mieszkańców w woj. wielkopolskim i łódzkim - mówi Iwona Olbryś, dyrektor generalna...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Kawa z okienka
Minikawiarnie Take Away Coffee poszukają klientów wśród przechodniów na ruchliwych ulicach.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Biznes ręcznie lepiony
Specjalizacja w branży gastronomicznej umożliwia wyróżnienie się na rynku. Wie o tym właściciel licencji Pieróg z pieca.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Korekta w zarządzie Sfinksa
Odchodzi wiceprezes spółki, która w zarządzie zasiadała od czterech lat.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Klient nie lubi dzwonić
Bez zamówień internetowych pizzeria zostanie w tyle za konkurencją – przekonuje Magdalena Piróg, wiceprezes Da Grasso.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Nietypowa lokalizacja
Subway przyzwyczaił nas do otwierania restauracji w centrach miast i w galeriach handlowych. Tym razem zaskoczył klientów.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Restauracje do wzięcia
Polskie Jadło sprzedaje lokale i znak towarowy. Wartość wyprzedawanego majątku szacuje się na kilka milionów złotych.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Orzeźwiająca inwestycja
Partner BoBoQ, oprócz herbatek bąbelkowych, może sprzedawać także mrożone jogurty.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Biznes na studentach
Sąsiedztwo akademików i biurowców wpływa korzystnie na obroty uzyskiwane przez właścicieli pizzerii Biesiadowo.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
McDonald’s w dostawie
Na razie trwają testy w warszawskich lokalach. Być może wkrótce także w innych miastach zamówimy Big Maca online.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Biorców Da Grasso gonią terminy
Niektórzy z nich zbliżają się do ustalonego okresu 3 lat, po którym powinni odświeżyć wygląd swoich pizzerii.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pieniądze mają smak czekolady
Pijalnia Czekolady i Kawy Mount Blanc to alternatywa dla tradycyjnych kawiarni.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Małe, ale z potencjałem
Najpopularniejsze wśród franczyzobiorców Lodów Bonano są miejscowości liczące 15-30 tys. mieszkańców.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Kuchnia po polsku i po turecku
Express Kuchnia Marché oraz Sevi Kebab, dwa koncepty należące do tej samej firmy, stawiają na lokale w centrach handlowych.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Giganci gastronomii
Prezentujemy 10 największych sieci gastronomicznych działających na polskim rynku. Są niespodzianki.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Olimp sąsiaduje z IKEA
Restauracja z jedzeniem na wagę ruszy wkrótce przy trasie wylotowej z Warszawy w CH Janki.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pizza z kebabem
Bary szybkiej obsługi MacJack stawiają na zróżnicowane menu. Czy przypadnie ono do gustu warszawiakom?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Grill na starówce i w galerii
7th Street Bar&Grill przygotowuje do otwarcia kolejne restauracje serwujące dania kuchni amerykańskiej.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJFeatured franchises

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Master licenses