Gastronomia

Lody Gotti dla turystów i uczniów
Najlepiej sprawdzają się lodziarnie zlokalizowane na starówkach oraz w okolicy dużych szkół.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Napiwek dla restauratora
Restauracja potrzebuje dobrej lokalizacji z letnim ogródkiem i zaangażowanego w biznes właściciela - twierdzi Sylwester Cacek, prezes Sfinks...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
McDonald’s zaczyna rok z przytupem
Jeszcze się nie zdarzyło, żeby tak blisko siebie działały trzy restauracje Złotych Łuków.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
W galerii i przy autostradzie
Bary Mr Hamburger powstają w różnych typach lokalizacji. Od 2013 roku także poza Śląskiem.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Tankowanie kawy
O konkurencji ze strony sklepów spożywczych i stacji paliw opowiada Magdalena Bretes, kierownik ds. marketingu i PR Columbus Coffee.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pizza w paski
Franczyzodawca pizzerii Zebra umożliwia otwarcie lokalu, który będzie realizował wyłącznie zamówienia z dostawą.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Biznesmen w fast foodzie
Kawiarniany koncept Subway powstał w łódzkim biurowcu, gdzie mieszczą się siedziby wielu firm.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Zrezygnują z Polski?
Może się okazać, że już wkrótce w Polsce lody Häagen-Dazs będzie można kupić tylko w delikatesach.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Rok bez straty
Trudno utrzymać lojalność klienta, który często zmienia sieć i idzie na pizzę tam, gdzie znajdzie lepszą promocję - mówi Mariola...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Sphinx na wolności
Franczyzodawca uruchomił pierwszą wolnostojącą restaurację. Sphinx sprawdzi, czy lokal w tym formacie zarobi na siebie.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Galerie lubią margheritę
O wyborze lokalizacji pod pizzerię opowiada Przemysław Żok, właściciel dwóch lokali franczyzowych Biesiadowa w Gorzowie Wlkp.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Impreza z płatnym wstępem
Partnerzy Klubu Domówka mogą promować swoje imprezy na liczącym kilkadziesiąt tysięcy fanów firmowym fanpage’u.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Biznes jak świeże bułeczki
Córka Jana Wejcherta tworzy bary kanapkowe pod szyldem Friends. Franczyza? Wielce prawdopodobna. A Subway ma konkurencję.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Zbliża się data premiery
Emperia otwiera cztery supermarkety Stokrotka jednego dnia. To zapowiedź debiutu systemu franczyzowego.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Kuszenie rabatami
O sposobach na promocję nowo otwartej restauracji opowiada Agnieszka Lewandowska z Olsztyna, franczyzobiorczyni 7th Street Bar&Grill.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Rolują sushi, nie klientów
Sushi nie uchodzi już za ekskluzywny typ jedzenia, dlatego Koku Sushi planuje otwarcia w mniejszych miastach.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Herbata i jogurt łączą siły
Yogo Factory & Bubble Tea Concept próbuje zmienić konserwatywne gusta Polaków. Pewny sukces czy chwilowa moda?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Kawa po polsku
Liczba kawiarni Columbus Coffee wzrosła w tym roku dwukrotnie. Ostatnie tegoroczne otwarcie miało miejsce w stolicy.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pociąg do gastronomii
Franczyzobiorca Sphinxa, przed podpisaniem umowy, sprzedawał wyposażenie restauracji. W końcu założył własną.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Burger King albo życie
Znany fast food znalazł nietypowy sposób na pozbycie się nielojalnych klientów.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJFeatured franchises

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Master licenses