Gastronomia

Podwójna porcja mrożonych jogurtów
Feel the chill szykuje dwa otwarcia w październiku. Jednym z lokali pokieruje franczyzobiorca.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Mocarstwowe plany Fornetti
Minipiekarnie będą ścigać się z McDonald’s i Da Grasso.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Biznes na dworcu
Spółka Wars wraca do korzeni, czyli na dworce. Chce tam, przy pomocy franczyzy, rozwijać sieć barów szybkiej obsługi.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Sprzęt na dobry początek
Właściciel 7th Street użycza swoim franczyzobiorcom sprzęt gastronomiczny.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Od narzędzi po kanapki
Jacek Poteralski, właściciel dwóch restauracji Subway, zanim trafił do gastronomii, sprzedawał narzędzia i maszyny budowlane.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Z toastem trzeba poczekać
Właściciel Pijalni Wódki i Piwa brak franczyzobiorców tłumaczy długim okresem poszukiwania odpowiedniego lokalu.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
O biznesie przy herbacie
Koncept herbaciarni Demmers TeeHaus to odpowiedź na dużą liczbę działających w Polsce sieciowych kawiarni.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Czekolada na jesienną depresję
Mount Blanc od kilku dni serwuje mieszkańcom Zielonej Góry kawę i gorącą czekoladę.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pizzeria dla metropolii
Maxipizza zapowiada otwarcia w Poznaniu, Krakowie i Warszawie. Wcześniej musi jednak znaleźć partnerów z tych miast.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Mniej restauracji, wyższe przychody
Sfinks zamyka nierentowne punkty i poprawia wyniki finansowe. Mimo to wciąż jest na minusie.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Da Grasso na legalu
Orzeczenie sądu wskazuje, kto jest właścicielem marki.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Canappka wyżywi studentów
Wraz z początkiem roku szkolnego barom z sandwiczami przybędzie klientów, dlatego zmienia się restauracyjne menu.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Olimp in blanco
Grupa Gastromall podpisuje umowy w centrach handlowych, które dopiero powstaną.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Amerykański sen o fast foodzie
Pierwszy Subway powstał blisko pół wieku temu w USA. W Rumunii uruchomiono właśnie 4-tysięczną restaurację w Europie.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Syn Aleksandra Gudzowatego chce franczyzy
Zamierza stworzyć sieć pijalni wódek. Czy zagrozi lokalom stylizowanym na poprzedni ustrój?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Hamburger z Leśnego Runa
Na przydrożne restauracje skusił się Mr Hamburger, sieć fast foodów ze Śląska.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Wyspa z jogurtami w 2 miesiące
Tyle czasu potrzebował franczyzobiorca z Białegostoku na otwarcie punktu z mrożonymi deserami Redberry.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Zyski na zimno
Obok sezonowych lodziarni Cools, produkty firmy będą dostępne także w sieciowych sklepach i na stacjach benzynowych.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Sphinx opala się nad morzem
Nowa restauracja sieci powstała w jednej z nadmorskich miejscowości.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Sandwicz z dyskontu
Subway otworzył pierwszą restaurację w jednym z sieciowych dyskontów.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJFeatured franchises

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Master licenses