Gastronomia

Nie tylko dla bogów
Franczyzobiorca Olimpu z Rzeszowa otwiera swoją drugą restaurację z jedzeniem na wagę.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Ewolucja naleśnika
Naleśniki to nie tylko deser. Mogą być one zarówno przystawką, jak i daniem głównym - mówi Marek Sobkowiak, współwłaściciel Happy Pancake.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Biznes na patyku
Mimo przedłużającej się zimy Lody Bonano liczą na dobry sezon. Trwają rozmowy z partnerami zza granicy.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Wielki brat patrzy
Domino’s Pizza w Polsce notuje coraz większe straty. A centrala za oceanem i tak jest zadowolona.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Samoobsługa lub kelner
Serwujące amerykańską kuchnię restaurację 7th Street można otworzyć w dwóch formatach. Zrobiło to już 4 franczyzobiorców.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pizzeria w centrum
Biesiadowo z powodzeniem szturmuje Warszawę i okolice. Mniej szczęścia ma poza granicami kraju.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Jogurt z wyspy
Franczyzobiorcy Yogoland po przejściu szkolenia w pilotażowej placówce w Poznaniu, mogą otworzyć własne stoisko.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Kawa, pizza, lunch i ciastko
Kami rozwija cztery marki gastronomiczne. Franczyzobiorcy będą potrzebni, gdy lokale zaczną powstawać poza Śląskiem.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Zdrowa alternatywa
Franczyzobiorcy sieci Zuperman mają wybór. Mogą otworzyć stacjonarny lokal lub serwować zupy z mobilnego wózka.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pieniądze pachną cynamonem
Cinnabon zapowiada pierwsze otwarcia franczyzowych ciastkarni.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Wrocław w czekoladzie
W stolicy Dolnego Śląska otwarto Pijalnię Czekolady Wedla. To już trzeci lokal sieci w tym mieście.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Grycan w Czechach
Pierwszy punkt pojawi się w Pradze. W przeciwieństwie do Grycana większość lodziarni rozwija swoje sieci za pomocą franczyzy.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Powrót PRL-u na Śląsk
Trzeci lokal pod szyldem PRL Klub powstał w Żywcu. Prowadzi go franczyzobiorca z bogatym doświadczeniem w gastronomii.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Aroma podbija stolicę
Czy izraelski koncept przyjmie się na polskiej ziemi sprawdzi pierwszy franczyzobiorca Aroma Espresso Bar.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Rozwój, a nie restrukturyzacja
Minął okres kiedy z mapy restauracji Sphinx więcej lokali ubywało niż się na niej pojawiało.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Z ekranu na swoje
Da Grasso pojawiło się w Tarnowie. Franczyzobiorcą został serialowy aktor.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Klient na skrzyżowaniu
Eurocafe pozyskuje w galeriach handlowych lokalizacje w centralnych punktach, gdzie krzyżują się główne alejki.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pieniądze to nie wszystko
O tym kto może liczyć na wsparcie finansowe w otwarciu własnej pizzerii opowiada Marcin Ciesielski, właściciel sieci pizzerii 105-Stopiątka.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Wytrawny i półsłodki Sfinks
Grupa Sfinks podpisała umowę na dostawę win do restauracji Chłopskie Jadło. To nie jedyny alkohol dostępny w sieciowych lokalach.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Telepizza szuka przedsiębiorczych poznaniaków
Po uruchomieniu w tym roku 5 franczyzowych lokali na celownik Telepizzy trafił Poznań.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJFeatured franchises

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Master licenses